Direkta dragningar av resultat lotto i TV-apparaten

TV4s dragningar av veckans resultat lotto sänds kl. 19.55 var lördag, antingen i huvudkanalen eller i TV7. Denna TV-kanal och tid har varit bestående under alla de år som lotto har funnits. På senare år dras veckans lotto resultat oxå på onsdagar, men då kl. 18.25.

Svenska Spels Lottoresultat finns HÄR.

Svenska spels lotto har existerat sedan 1980 samt har blivit svenskarnas i särklass mest älskade spel. Man behöver inte förnya sig om några odds alternativt lära sig vilka hästar, lag alternativt sportutövare som är i aptitlig form inför årets tävlingar. Man spelar på slumpmässigt dragna nummer samt hoppas på tur. Samtidigt är där fler spänningsmoment i lotto än i t ex skraplotter, som man ju kan raspa direkt och sedan dumpa i soporna. Spänningen man får där varar i värsta fall inte mer än i ett litet antal minuter.

En lottorad fyller man i, antingen för hand inne hos ett spelombud, eller online genom någon spelsajt. Tillvägagångssättet för de annorlunda metoderna skiljer sig åt ganska mycket och annorlunda metoder har annorlunda sorters anhängare. De som har spelat lotto i många år och gör det lite pga bruk samt trygghet, väljer inte dän stunden inne hos sitt spelombud i första taget. Ofta ser man en liten skara gubbar med huvudbonad på sig inne hos spelombudet var onsdag och lördag bums innan spelstopp. De sitter antagligen där med en bägare fika och någon god bakverk medan de med omtanke fyller i sin lottorad. Siffrorna har de kanske funderat ut under veckan som gått, eller så hittar de på kombinationen å stående fossing. Alla har sina egna ritualer när det kommer till lottospel och spel i övrigt.

Den mer bekväme lottospelaren slår sig ned före PC:n när suget efter att skicka in en lottorad slår till, även internetspelarna har ritualer, men i mindre utsträckning än ombudsspelarna. Man kan fylla i samt skicka in sin lottorad när man vill fram till spelstopp som infaller kl. 15.15 på onsdagar samt 17.45 på lördagar. Lotto lördag resultat och lotto onsdag resultat kan man sedan antingen se på TVn alternativt, om man skulle missa sändningen på internet.

Är man del i en familj som har det som tradition att spela å lotto varje vecka, antagligen på onsdag för att krydda arbetsveckan lite, eller på lördag för att celebrera veckoslutet, så brukar presentationen av resultat lotto vara en av veckans höjdpunkter. I de flesta fall har man spelat ett predisponerat antal lottorader, antagligen en rad per närstående, och alla sitter tillsammans hemma i tevesoffan för att se boll för boll lockas ur dragningstumlaren. Att dela dylik gastkramning med sina närmaste är fantastiskt samt blott det gör det värt att satsa på lotto.

Motsatsen till detta scenario är den ensamme lirare som bara lirar på lotto för att någon dag kamma hem lotto jackpott. Denna jackpott heta drömvinsten och utdelar när man får alla rätt på lotto och samtidigt förmå träffa rätt på Jokern. Summan man får genom drömvinsten är på åtminstone 75 miljoner kronor.

Genom Internet kan man numera spela på börsnoterade Oz Lotto som får Svenska Spels jackpottar att se löjligt små ut. Man kan också spela framåt i tiden och får mejl när det är jättejackpottar på gång så man kan satsa en rad extra.


Oz Lotto resultat behöver man inte sitta och rätta, det kommer hem via e-post, mycket bekvämt. Klicka på bilden och spela 2 rader helt gratis.

Den som står i teverutan vid varje presentation av resultat lotto är TV4s Ulrica Bengtsson.