De många fördelarna med Atkinsdieten

Skälen till att välja en diet i enlighet med Atkinsmetoden är många och bra. Otaliga människor har upptäckt metodens fördelar och det är därför den blivit en av de mest populära lågkolhydratsdieter att följa. Klicka här nu för mer info Enligt många pågående undersökningar har inget hittills påvisat några på sikt negativa effekter.

Den som har diabetes kan utan besvär äta enligt Atkins. Anledningen till att metoden lämpar sig mycket väl åt diabetiker är därför att dieten innebär att en konstant låg nivå av insulin hålls, och det genom att undvika kolhydrater, om inte helt å hållet så till en viss nivå.

De främsta skälen till att välja Atkinsdieten är att kroppens fettlagring minskar, suget efter mat minskar och samtidigt behöver man inte oroa sig för att känna svältkänslor. Att hålla insulinet lågt genom att dämpa intaget av kolhydrater resulterar i att kroppen inte lagrar lika mycket fett. Att däremot äta rejölt med fett och kolhydratrik kost i kombination genererar ett påslag av insulin som innebär att kroppen lättare lagrar fett.

Till dess man börjar närma sig målvikten ska man inte äta mer än 40-60 gram kolhydrater per dag. Ett exempel på kost i enlighet med Atkins är att man äter kött som normalt men byter ut pasta, potatis, ris och bröd mot sallad eller grönsaker. För extra mättnadskänsla bör man tillsätta lite extra sås alternativt något motsvarande fettrikt. Faktum är att man enligt denna metod äter färre eller max liknande mängd kalorier som intaget av normalkost. Fett och protein medför att man håller sig mätt längre än på kolhydrater.

Det finns enligt Atkinsdieten inget strängt tvång att samtidigt motionera eller träna för att dieten ska få verkan. Förvisso så uppnår man naturligtvis snabbare resultat genom att samtidigt motionera eller träna.

Att komma igång med Atkinsdieten har många likheter med att bli vegetarian. Det må vara en rejäl omställning i början att utesluta ett födoämne. Men efter ett tag så beskriver många människor att det uteslutna födoämnet inte längre är saknat.

Faktum är att förhöjt blodsocker kan medföra illamående hos en person som går på Atkinsdieten. Det uppstår när kroppen efter lång tids uppehåll tvärt får i sig något väldigt sött eller något som innehåller mycket kolhydrater. Men förutom det så mår personer som går på Atkinsdieten överlag mycket bra och gläds över den påtagliga viktnedgången som så många eftersträvar.

Och när väl kroppen blivit avvänd sockersuget så blir det mindre krångligt att upprätthålla Atkinsdieten. Är man bara tillräckligt motiverad så kommer Atkinsdieten inom kort uppvisa goda resultat. I jämförelse med andra traditionella lågkolhydratdieter så har det påvisats att metoden enligt Atkins innebär att man snabbare uppnår viktnedgång och att man under längre tid har lättare att hålla vikten.

Många som provat Atkinsdieten beskriver hur tacksamma de är för det breda tillåtna utbudet av mat, och som många förknippar med godsaker. Vad sägs om till exempel ostar, grädde, créme fraiche och majonnäs m.m. Att ha möjlighet att kunna äta föda som är aptitlig underlättar

Ifall man finner att Atkinsdieten är passande och man trivs med den så kan den ge en långvarig stabil vikthållning.