Broddar till löparskor är ett behöver för springfantaster

Broddar till löparskor är nu att handla en del varstans. I sportbutiker eller på webben på bl a allt-fraktfritt.com finns det isbroddar, men de tar final fort! Blott på nätet kan man känna sej hyfsat förvissad med att kunna finna halkbroddar när än man är i behov.

Broddar till löparskor blir mer eftertraktade för var år som går, allt flera önskar känna sej trygga i löpspåren samt fria att springa ut en sväng när än lusten faller på. För en som trivs att springa i det gröna känns löpbandet på gymmet hemskt oinspirerande samt kanske faller man på grund av detta lätt nedstämd under vintern. Problemet är ju att vi här i norr har väldigt lång vinter och om man ska tveka med sin motionsträning under en så pass stor andel av året så når man kanske inte riktigt dit man önskar med sin träning.

Info från: http://allt-fraktfritt.com/broddar-halkskydd-80/broddar-ishalkskydd-dubbar-bak-fram-valfri-storlek-718.html
Broddar skor används ej bara av motionärer samt idag föreslår man samtliga att begagna broddar till skor när det finns risk för glatt väglag. Ca 25000 personer halkar årsvis samt slår sej hyfsat seriöst att de tvingas uppsöka akuten. Något flera är kvinns än män och hälften utav dem alla är under 30 år.

De som använder skor med broddar är mestadels exakt de som motionstränar, alternativt hör till den äldre generationen. Dock inträffar ungefär 40 % utav samtliga halkolyckor på trottoarer och vägar. En tredjedel sker på tomten och i ens bostadsområde. När det innefattar barn så händer nära nog hälften under skoltid. Fotled samt handled är det vanligaste skadeområdet, men hjärnskakning är inte heller helt ovanligt.

När det gäller äldre folk så behövs extra försiktighet eftersom deras ben är skörare samt bryts lättare. En mycket allvarsam skada bland äldre är bruten lårbenshals eftersom det inte är så lätt att tillfriskna från och har en gammal anatomi en gång tvingats hejda sig under längre tid så blir hela systemet påverkat. Emellertid brukar äldre utföra betydligt större försiktighetsåtgärder än yngre, kanske har de med sej en käpp eller rollator att backa upp sej på dessutom.

Det finns så klart olika typer av isbroddar till skor, vissa är mer pålitliga än övriga även om samtliga helt klart ger bättre fattning mot marken än inga alls. Broddar till löparskor ska täcka hela skosulan samt helst ska det finnas 2-4 metallpiggar under hälen samt 4-6 stycken under framfoten. Eftersom man är upp i rättså hög fart när man springer så är det angeläget att det är brodda runder hela foten.

För normalare vardagsbruk så kan det skicka med halvfots sko broddar. Helst skall de har kardborrsknäppning alldenstund det gör dem enklare att anpassa därtill att röra samt av. Eftersom att man aldrig någonsin får tillstånd att bära broddar språngmarsch inne då de förstör golvytor, så behöver halkbroddar tas av och på alltid man går i och ur bussar, in samt ut ur butiker och givetvis till jobbet.

Så, älskar man sitt löpspår och känner sej avhängig kontakten med marken så gör man sej själv en enorm tjänst genom att investera i broddar till löparskor före vintern.