Broddar för löpning är en grundförutsättning för den som önskar fortsätta att springa under vintern

Broddar för språngmarsch kan man köpa på några olika ställen. Sportbutiker brukar ha några alternativ och ställen som Clas Ohlson eller Jula säljer halkskydd. På webben kan man så klart också hitta isdubbar till skor och söker man runt lite så kan man oftast finna de bästa erbjudandena just online. Till exempel så saluför webshopen www.allt-fraktfritt.com prisvärda broddar för löpning eller blott till standard vardagsbruk.

Har man hund så har man zero andra alternativ än att ta ut den på sina regelbundna promenader, även om väder samt väglag. Det finns en handfull små hundraser som föga ska mer än att komma ut ur huset för att få effektuera sina behov, men de allra flesta hundar ska längre motionsrundor var dag samt det går inte att hålla dem inne blott för att det råkar snöa alternativt regna ute.

Jyckar är utrustade med klor och trubbiga trampdynor samt halkar på grund av detta ej så enkelt, också på halt väglag. Vi människor däremot, bär sällan isanpassade skor med dubbar och borde därför satsa i broddar till skor, i synnerhet om vi innehar jycke eller utav annan motiv måste röra oss mycket ute under vintern. Mer info om broddar o halkskydd finns här.

För alla de som gillar långa promenader, en joggingrunda då och då, eller de som vägrar förlägga sin löpträning på gymmets löpband under flera månader varje år är broddar för löpning alternativt promenader också viktiga.

Halkskydd brukar säljas i tre-fyra storlekar som var samt en efter matchar åt ca tre-fem skostorlekar, t ex. så matchar broddstorlek S vanligtvis fötter som bär skostorlek 33-38 osv.

Även under vårt normala rörelsemönster ute så är broddar totalt färdigt en begåvad vinterinvestering. Många halkolyckor som resulterar i ett brutet ben eller en lättare hjärnskakning inträffar när vi stressar emellan jobb samt gym alternativt till och från busshållplatsen. Hälften utav alla som letar läkarvård efter en halkolycka är dessutom under 30 år gamla vilket direkt tar kol på myten att det mest är äldre som halkar ute vid halt väglag. Tvärtom så innehar äldre mestadels redskap i form av rollatorer alternativt käppar, samt går betydligt försiktigare än yngre, vanligtvis mer stressade människor.

Om man idrottar löpning så behöver man i regel ut samt träna flertal gånger i veckan för att hålla sin flås i trim. Någon vars exercis mest består av promenader ska ej direkt upprätthålla sin kondition på samma sätt utan kan göra paus om vädret är dåligt. Löpare tillhör också mestadels ett utav två läger, där det ena bara tycker om utomhuslöpning och det andra att exercera på löpband. Är man en som vill löpa utomhus så är det en pina att måste springa sina km på ett löpband. Man saknar det gröna, den friska luften samt frihetskänslan det ger att springa utomhus.

Om man gillar sina löprundor i det gröna så skall man ge sig själv möjlighet att njuta utav dem året runt samt med halkskydd under skorna så kan man det. Broddar för språngmarsch skänker en stabilitet mot marken även på riktigt glatt underlag som fruset vatten och snö.