Blås stora såpbubblor med glycerin

Såpbubblor förundrar och underhåller vuxna såväl som barn. Om du använder diskmedel så kan du i regel bara göra mindre bubblor.

Glycerin är ett riktigt vardagsämne. Vin innehåller till exempel glycerin.

glycerin

Vad är glycerol och är det verkligen säkert att göra såpbubblor till barnen med detta?

Glycerol saknar både färg och lukt. Man finner glycerinet på olika håll i naturen och till och med i vår egen kropp.

En svensk apotekare vid namn CW Scheele upptäckte att man kunde extrahera glycerin ur olivolja genom en kemisk process.

När du framställer glycerinet på vegetabiliskt sätt bildas det animaliska varianter.

Köp glycerinet på webbense eller på ett lokalt apotek. Då glycerin används som smakförbättrare i vin (1-5 g per liter) kan det vara lönt att även titta på hembryggning.se.

Om man vill bjuda på lite skoj så är det ju bra att ha hemma.

Så använder du glycerol

Såpbubblor kan bli stora med glycerol. vegetabiliskt glycerin köpa Allt du behöver är vatten, glycerinet, lite socker och så vanligt diskmedel. Bland i en skål och börja.

Man kan göra en egen ram med två pinnar och två snören som man spänner mellan pinnarna. Det är enkelt att använda. Sedan är du redo att skapa bubblor.

Såpbubblorna är bäst att pyssla med utomhus men man kan också leka med dem i badrummet. Bubblor kan produceras på en mängd sätt och vis.

Man kan göra bubblorna hur stora som helst. Om du har en glycerinrik två kan du testa det i duschen.

Men är inte glycerin farligt att använda hemma?

Om man undrar detbör kolla i hemmet kring alla produkter som innehåller ämnet. Om man har flaskor är det inte farligt. Men om man har salpetersyra hemma bör de hållas åtskilda.

Om man väljer att blanda de två bildas ett ämne som heter nitroglycerin, det är farligt. Det kan explodera om man tappar det. Det här bör du förstås undvika men det vanliga glycerinet är helt säkert att använda sig av för lek, mat, dryck och för hudvård.