Biverkningar av glukosamin – är de farliga?

Många är medvetna om att omkring all medicin och kosttillskott dessvärre ger biverkningar. Innan man ens börjar se sig om efter hjälp mot artros så är det väldigt viktigt att man är fullständigt säker på att man verkligen lider av denna sjukdom. Det är ju onödigt att drabbas av glukosamin biverkningar ifall man inte ens behövde preparatet för att man egentligen har ett annat bekymmer.

Det här gäller för personer såväl som för djur. Artros katt ger i stort sett samma tecken som artrosen hunden och hästen kan drabbas av, men man ska inte gissa utan först få en utredning utförd och få artrosen konstaterad!

Bästa glykosamin bild

Glukosamin biverkningar människa

Hos människor så har man konstaterat att glukosamin biverkningar kan inbegripa:

• Migrän
• Dyspepsi
• Kliande
• Utslag på huden
• Matthet och dåsighet
• Erytem
• Yrsel
• Ödem
• Förhöjt kolesterolvärde
• Försämrad diabetes
• Förvärrad astma
• Tarminflammation
• Ledvärk

Nu är glukosamin ett kroppseget ämne som kroppen själv tillverkar och vi får i oss via kost, framför allt finns det mycket i skaldjur samt mussor. Att biverkningar uppträder är följaktligen de facto ytterst sällsynt.

Något som är utmärkt med glukosamin Sverige godkänner är att glukosaminprodukter klassas som läkemedel och det gör att man testar samt finner biverkningar i större grad än vad som gäller för andra naturliga preparat. lederna
Det har upptäckts åtskilliga nya biverkningar på glukosamin, men det ska sägas att det hör till det ovanliga med de allra farligaste problemen som till exempel förvärrad diabetes.

Det finns alltså en del biverkningar som är lite allvarligare än andra och som bör beaktas av den som har diabetes, astma alternativt som tar mediciner som kan tänkas påverkas av glukosaminet.

Den som inte lider av någon annan sjukdom och som i övrigt håller god kost och också använder sig av ett bra träningsprogram mot artros behöver inte ängslas för besvärliga biverkningar av glukosamin tabletter eller pulver.

Glukosamin till hund och andra djur

Om du vill ge glukosamin till katt, hund eller häst så är det självklart så att också djur kan drabbas av biverkningar. Glukosamin till häst kommer i pulverform och det är ofta så att man kan nyttja samma pulver till andra djur men i mindre mängder. Det gäller att beakta djuret för att se vad som händer då man väl börjar intaga tillskottet.

Några av de glukosamin hund biverkningar som har rapporterats är matthet, rolöshet och minskad matlust. Det finns också några som menar att ökad aptit kan ses som en av de glukosamin hund biverkningar som man bör hålla utkik efter.

Om man behandlar ett djur och märker skillnader så kan man ju alltid ta en paus därför att se ifall biverkningen försvinner. Problemet med artrosen kvarstår men det finns ju fler artros behandlingar, tex. msm, som man kan använda sig av så man behöver inte fullkomligt förlita sig på glukosaminet.

Använd glukosaminet på rätt sätt

För att undvika glukosamin biverkningar så är det angeläget att glukosaminet används på korrekt sätt. Tala alltid med en läkare om du lider av sjukdomar såsom astma och diabetes för att se till att det verkligen är okej för dig att ta glukosamintillskott. Det är också viktigt att du följer utvecklingen för att bedöma hur kosttillskottet hjälper dig och för att snabbt hitta eventuella biverkningar.