Atkinsmetodens många fördelar

En av världens mest populära bantningsdieter kallas Atkinsdieten. Det beror självklart på att bantare har uppmärksammat dietens många fördelar.

En av Atkinsmetodens främsta styrka som många har som anledning att över huvud taget påbörja den kolhydratfattiga dieten – är att man får möjlighet att äta hur mycket som helst av den tillåtna kosten utan att behöva tänka på att vara omätt. Tänk dig en diet som innebär att du kan äta dig riktigt mätt och samtidigt gå ner i vikt. Det är verkligen en drömdiet för de som letar efter en passande procedur för att rasa i vikt. Atkinsbantarna minskar i huvudsak oerhört mycket i vikt och ges lägre blodfetter. Klicka Här

Ur ett långsiktigt perspektiv är det flera Atkinsbantare som beskriver att det är lätt att vara dieten lojal just på grund av att den är så pass tillåtande för varierande mat. Inom Atkinsmetoden behöver man aldrig minska kost med hög fetthalt vilket medför att många populära livsmedel blir tillåtna som till exempel kött, grädde samt ost. Att mycket inom Atkinsdieten är tillåten kost medför att det blir lättare att skifta kosten. På så sätt blir det naturligtvis svårare att fuska och förtära mat som inte är tillåten.

För människor som tränar mycket är Atkinsmetoden i synnerhet bra lämpad. En lågkolhydratkost leder nämligen till en reducerad förlust av muskelmassa. Det till skillnad från till exempel en lågfettdiet som innebär att mer muskelmassa går bort i tempo med viktnedgång. Det faktum att Atkinsdieten innebär att man inte tvingas gå hungrig leder till att den som tränar känner sig piggare, mer motiverad, och upplever i allmänhet ett större energipåslag.

Det är så klart faktorer som dessutom påverkar sömnen. Goda förutsättningar för träning är i längden oerhört gynnsamt för sömnen. Utmattning i kombination med avsaknad av hunger genererar balanserade sömnvanor. Övriga dieter som ej tillåter bantaren att äta sig mätt har istället negativa effekter på sömnen och människors rutiner och dagliga rytm överlag.

Det har blivit känt inom vetenskapen att en lågkolhydratkost medför förbättrad insulinkänsligheten, ett reducerat blodtryck och minskade insulinnivåer i blodet. Därutöver pekar forskning på att lågkolhydratkost ökar nivåerna av det goda kolesterolet, stabiliserar blodsockret samt förbättrar triglyceridvärdet.

Atkinsdieten har i enlighet med flera forskarrön blivit godkänt som ett effektivt alternativ i förhållande till sedvanlig bantning. Dessa slutsatser har kommit att få inflytande på annorlunda sorters behandling av patienter som har övervikt. I flera fall har därtill Atkinsdieten varit en eftersträvansvärd diet av patienterna själva.

Den som önskar veta mer om Atkinsdieten kan enkelt hitta massvis av information på grund av dietens omåttliga populäritet. Det finns en stor mängd böcker att tillgå för den som är intresserad. Därtill har det fullständigt exploderat med tips och råd på diverse webbplatser samt bloggar.