Atkinsmetoden lämpar sig bra för många människor

Man hör ideligen att Atkinsmetoden ska vara flexibel och passa massor olika människor. Vi har alla olika förutsättningar och lever under särskilda villkor och omständigheter. Då och då kan det betyda begränsningar i levnadssätt, och att till exempel inleda Atkinsdieten är därför inte självklart för samtliga med tanke på de risker dieten kan betyda för en del.

Den som lätt blir bitter och utmattad av blodsockersvängningar ska undvika Atkinsdieten. Detsamma beträffar den som har en ökad risk för hjärtsjukdom samt har sämre kolesterolvärden. Det beror på att man enligt dieten äter stora mängder fett. Dock har inte detta samband i förhållande till den ökade risken kunnat bevisas i tillräckligt hög grad och på samma gång hävdar en del forskare motsatsen, d.v.s. att det inte alls föreligger någon risk.

Den senaste tiden har det t.o.m. visats att det kommit flera positiva rapporter. Men experter rekommenderar ändå att man ska förhålla sig avvaktande till Atkinsdieten om man har hjärtsjukdom eller sämre kolesterolvärden till dess forskningen pekar åt samma riktning och således blivit mer etablerad.

Det finns många fördelar med en lågkolhydratkost. Den fjärde fasen inom dieten innebär till exempel ett levnadssätt med jämvikt mellan näringsintag och fysisk aktivitet. Emellanåt kan det vara besvärligt att bli motiverad, och inte sällan bryter människor dieter allt för tidigt.

Atkinsdieten är lämpad för den som inte ser det som en förlust att inte få frossa i pasta och bröd och som tycker om uppenbara regler. När man väl har vant sig med dieten så brukar suget efter till exempel pasta vara försvunnet. Den som hellre drar ner på kolhydrater kan istället njuta mer av en fet sås eller varför inte lite vispgrädde.

Atkinsmetoden är även lämplig för vegetarianer och veganer. Därutöver erbjuder Atkinsmetoden ett utbud av mat som passar att äta när man är ute och reser och kommer i kontakt med allehanda snabbmatställen och olika typer av restauranger. På så sätt kan Atkinsdieten ses som oerhört anpassningsbar.

Det är just flexibiliteten i dieten som gör den lämplig för flera människor. Bra sajt Den som äter enligt Atkinsdieten kan dessutom vara flexibel mellan faserna och variera dem sinsemellan. Exempelvis kan en del människor behöva mer tid än andra i induktionsfasen för att nå ketos. Och människor i den sista fasen, den så kallade underhållsfasen, måhända tvingas återfalla till induktionsfasen för att uppge ytterligare ett exempel.