Artros behandling som faktiskt är effektiv

Om man får smärta i leder så kan detta bero på många olika saker. Man kanske har brist på ledvätska eller så kan det vara så att man sliter för hårt på en viss kroppsdel. Om man ständigt rör på en viss led och alltför kraftfullt så är det klart att det här kan leda till slitage, men artros är inte samma sak som ledslitage även om det kan kännas så. Artrosen är en åkomma som kan triggas av att man sliter på lederna, och en god artros behandling inkluderar träning såväl som artros medikament.

Bästa glykosamin bild

Varför får man artros?

Det är alltså så att artrosen är en åkomma och den kan hända vem som helst. Kvinnor får oftare artros än män, och saker som kan bidra till att sjukdomen accelererar är:

• Övervikt
• Slitage av leder
• Ålder
• Undermålig mathållning

Man kan självklart få artros i hela kroppen men det vanligaste är att man får besvär med ett visst område såsom knän, axlar, rygg, fingrar och fötter. Det finns intet färdigt svar på frågan “varför får man artros” och det görs ständigt nya upptäckter. En sak man vet är att detta är en hereditär åkomma så ifall dina föräldrar har den så bör du vara en aning extra observant och betänka hur du lever.

En effektiv artros behandling

För att åtgärd av artros ska bli verkningsfull så gäller det att man har ett helhetstänk. Man kan dra stor nytta av kosttillskott som kan lindra plåga, göra lederna mjukare och också bidra till större produktion av brosk och ledvätska. Samtidigt så gäller det att se över hur man lever, vad man äter och övrigt som kan påverka helhetsbilden.

Många menar att artros medicin inte kan fungera på rätt sätt om man fortsätter att vara överviktig och äter på orätt sätt. Träning är ett måste för att man ska bli bättre men samtidigt så gäller det att träna med bra övningar och inte för ofta så att det här inte leder till jäkt som blir för mycket för kroppen att hantera.

Man kan inte helt bota artros för när man väl har fått sjukdomen så är den ett faktum. Men man kan leva på ett gott sätt med artrosen så länge som man behandlar på ett gott sätt. Träning, glukosamin kosttillskott (ev. i kombination med msm), mindre stress och ett hälsosamt leverne är sådant som gör att man kan bli smärtfri och undkomma besvärlig stelhet i lederna.

Undersök i tid

Du måhända vet med dig att du är stel i kroppen efter att ha suttit länge och att du vid långa stunder vid tangentbordet får värk i fingrarna. Detta kan vara signal om artros och du bör absolut undersöka saken. Skjut inte det här framåt för ju snabbare du konstaterar artrosen ju snabbare kan du sätta in bra artros behandling som verkligen kommer att funka. kondroitin sulfat.

Man bör ej vänta för länge att vända sig till vården och få artros behandling eftersom smärtan då kan bli värre.