Annika Dahlqvist har fått upp ögonen för kolloidalt silver

Kostdoktorn Annika Dahlqvist som är läkare och specialist i allmänmedicin har gjort goda uttalanden om kolloidalt silver eller så kallat silvervatten. Hon har bland annat berättat om en patient som för en tid sedan började må riktigt dåligt. Patienten gick ned drastiskt i vikt och tappade aptiten.

Kolloidalt Silvervatten 1/2 liter

Det visade sig att hon hade metastaser i både lever samt njure och efter en rad skilda undersökningar kunde det konstateras att det rörde sig om pancreascancern även ifall inte det hade omedelbar anknytning med metastaserna. Statistiskt sett hade patienten uppskattningsvis 4 månader kvar att leva och det hade blivit aktuellt med palliativ behandling – dvs vård i slutskedet. Det enda som fanns att uträtta var att tillhandahålla patienten smärtlindring.

Annika Dahlqvist var till en början skeptisk vad beträffar kur med kolloidalt silver som är en finfördelad form av silverpartiklar. De minsta beståndsdelarna är i flera fall mindre än 1000 nanometer.

Inom alternativmedicinen så är det förekommande att läkarvård kombineras med intag av kolloidalt silver. Inom hälsokostbranschen i USA har kollodialt silver fått enorm uppmärksamhet. Trots att ungefär 10 miljoner amerikanare använder kolloidalt silver så finns det motståndare som hävdar att de goda hälsoeffekterna är en bluff. Dahlqvist försvarar behandling med kolloidalt silver.

Kostdoktorn Annika Dahlqvist uppmärksammar D-vitamin

Det har uppmärksammats att cancerpatienter frisknat till med hjälp av kolloidalt silver. Livsmedelsverkets smutskastning av preparatet gjorde Dahlqvist än mer nyfiken, och samtidigt hade hon uppmärksammat att D-vitamin har en mycket angelägen roll för olika processer i kroppen.

Den cancerdrabbade patienten som var i slutskedet av livet rekommenderades att ta en rejäl dos D-vitamin dagligen i kombination med två teskedar kolloidalt silver flera gånger om dagen. Ungefärligen blev det 15 ml kolloidalt silver vid fem olika tillfällen per dag. I dessa doser ska dessa bägge preparat vara fullkomligt ofarliga. Därtill fanns det ju inget att förlora på att testa denna behandling när inga andra alternativ fanns tillgängliga. Patienten hade gett sitt tillstånd till behandlingen.

Mirakulöst kunde man några månader senare registrera att det inte fanns spår av cancer kvar i varken lever eller njure, vilket givetvis förvånade läkarna. Dock mådde patienten fortfarande dåligt och opererades någon månad senare. I samband med operationen togs cellprover och läkarna noterade förändringar i bukspottkörteln. Biopsin visade några veckor senare att patienten var cancerfri.

Efter det glädjande beskedet fick patienten rehabilitering och fick vistas flera månader hemma med hjälp av hemtjänsten. Det palliativa teamet var mållösa men hängde ändå kvar under en tid som samtalspartner. Trots att patienten är klen efter sjukdomsperioden så tycks hon kunna leva länge till under drägliga förhållanden.

Kostdoktorn Annika Dahlqvist är undrandes till varför inte läkarna varit speciellt intresserade av huruvida patienten använt någon form av alternativ kur. Utveckling av pancreascancer är ganska sällsam och Dahlqvist anser att det vore önskvärt att undersöka närmare vilken effekt kolloidalt silver kan ha på åkomman. Läkarna tycks endast nöja sig med att hon tillfrisknat.

Den främsta anledningen till att kolloidalt silver är ofarligt för kroppen är på grund av det effektiva utrensningssystem som kroppen besitter. kolloidalt silver facebook. Hade kolloidalt silver varit farligt hade naturen sagt ifrån eftersom det finns silver i maten vi äter samt vattnet vi dricker.

Var köper man kolloidalt silver? Det finns att inhandla i de flesta välsorterade hälsokostbutiker och då och då går preparatet under beteckningen silvervatten eller ionplus.