Allt om ID-kapning

Att bli av med sin identitet kan självfallet vara väldigt förfärande för de allra flesta. En del kanske ens inte tänkt tanken att det kan ske. Tack vare internets frammarsch har identitetskapning blivit både lättare samt vanligare.

ID-kapning är ett oerhört allvarligt brott som kan ställa till med katastrofala konsekvenser för den som drabbas. Det vanligaste är att den drabbade har blivit av med kapital på kontot eller att man helt plötsligt blir skyldig att betala i retur på ett lån som ID-kaparen har tecknat.

Med tanke på att det finns mängder av metoder att kapa en identitet på och för otaliga skilda syften så finns det naturligtvis mängder av skilda metoder att skydda sig på. Vore det inte bra med en sammanställning över de flesta bra metoder att skydda sig på? Med boken ”Hur man skyddar sig mot ID-kapning” som är skriven av Gert Strand kan man bli expert i hur man skyddar sig mot identitetskapning. Det är en bok som kan bidra till enorm trygghet i vardagen.

Det är sannerligen en ovärderlig bok med tanke på vilken gigantisk förödelse som kan besparas. Den kan rädda en från att många bedrägliga försök ska lyckas. Det bästa av allt är att den är gratis. Boken finns nämligen att läsa som e-bok som tillhandahålls av landets alla bibliotek som har plattform på internet.

Faktum är att det finns mängder av skilda sätt att skydda sin identitet på än att bara vara aktsam med hur man sprider sin personliga information. Ibland är det tyvärr inte nog och andra faktorer kan spela roll vid en eventuell kapning. Då spelar det ingen roll hur vaksam man har varit med spridningen.

”Hur man skyddar sig mot ID-kapning” ger väldigt omfattande information om fenomenet ID-kapning. Exempelvis så framgår att den profil som löper störst risk att råka ut för ID-kapning är den medelinkomsttagare i åldern 25-40 år som inte har betalningsanmärkningar. En uppmaning som ges för den profilen är att samverka med grannarna i den mån det är möjligt. Främst för att motverka vittjning av brevlådor.

En ID-kapare kan nämligen mycket väl agera utanför internet för att fiska information som sedan kan utnyttjas i jakten på att exempelvis länsa konton med hjälp av internet. Inom de allra tryggaste bostadsområdena finns det risk att en ID-kapare försöker stjäla information. Det gäller då för grannskapet att komma överens om olika spaningsrutiner. Alla tillåtna medel måste tillämpas. Som exempelvis att anteckna okända bilars registreringsskylt.

Ytterligare ett exempel som betonas i boken är vikten av exklusiva lösenord. Det tycks kunna betonas hur många gånger som helst med tanke på att flera personer fortfarande använder sig av samma lösenord till flertalet olika tjänster på webben. På sin höjd att en del människor varierar mellan två annorlunda lösenord.

Att välja enkla lösenord så att vi på ett lättare sätt minns dem är fel och näst intill dumdristigt. En blandning av stora samt små bokstäver inklusive siffror är att föredra. Det främsta tipset som ges i ” Hur man skyddar sig mot ID-kapning” är att man bör skapa en krypterad Excellfil med samtliga sina lösenord. Den lösenordsskyddade filen sparas på datorn, vilket innebär att endast ett enda lösenord behöver läggas på minnet.

Läs boken nu. Att läsa den direkt på skärmen är bara några knapptryck bort. Den består av mer djupgående information och självfallet mängder av fler tips. Det bästa av allt, den är gratis.