Absinthe, – den mest legendariska av alla drycker

Under hela historien om alkoholhaltiga drycker, hittar man noll mer legendarisk än absint.


Mer info på godabsint.com

De flesta folk innehar förmodligen en basal medvetenhet om att absint är, men de mesta utav dem känner till blott ett litet antal sanna information om alkohol alternativt sprit samt bara en bråkdel av dem innehar haft tillfälle att ha ett glas utav denna mystiska dryck framför sig på bordet.

Därför vill jag med det här lilla inlägget presentera för er läsare lite information om denna legendariska spritdryck och se tillbaka på dess briljant förflutna.

Det var i Couvet, Schweiz på 1790-talet som en så kallad allfungerande tonic som kallades absint först gjordes.

Mycket berusande samt kryddad med anis, sägs absint ha varit uppfinningen av Pierre Ordinaire, en läkare från Frankrike.

Men lokalbefolkningen i byn kommer ihåg att flertal år innan Dr Ordinaire kom till platsen, var systrarna Henriod kända för att har tillverka en medicinsk tonic som bar en stor likna med absint.

Likväl var det Ordinaire, ej Henriod systrar, som sålde formeln för absint tonicen till Dubied-Pernod familjen, som efter att etablerade den första kommersiella verksamheten i Couvet, ett absint destilleri.

Under de årtionden som följde började absint att gå miste sin image som en läkemedelstonic samt blev mer bekant för sina psykologiska effekter – stimulerande visioner, drömmar samt för att ge inspiration till konstnärer.

Alltså legenden om den gröna fen kom på plats.

Ett faktum är att hon inspirerade så stora konstnärer och författare som Degas, Van Gogh, Picasso, Hemingway, Oscar Wilde samt Mary Shelley att skapa målningar samt böcker som har blivit tidlös i världens konst och litteratur.

När artonhundratalet gick mot sitt slut växte en lobby mot alkohol i allmänhet samt mot absinthe speciellt.

Så kallade vetenskapliga experiment gjordes för att förment belägga att malörtens olja, en av de flera ingredienserna i absint, var riskabel samt giftig, ehuru endast en liten antal malört fanns i en absint butelj.

En annan evenemang som skedde i begynnelsen utav nittonhundratalet hjälpte till att försegla ödet för den gröna fen.

En schweizisk man, Jean Lanfray, fick ett raserianfall och mördade hela sin familj.

Även om gubben hade en lång historia utav att vara gravt alkoholiserad samt missbrukare skylldes morden på hans absintintag.

År 1912 gjordes absint olalgligt i många europeiska länder och US OF AMERICA.

Frankrike följde efter att år 1915.

Kanske för att det var förbjuden frukt, innehar många av de falska rykten samt historier om farorna med absint fortsatt att leva vidare än nu, fastän inne vetenskap innehar visat att malört inte är mer skadligt alternativt alstrar dårskap än någon annan naturlig ingrediens som pepparmynta olja eller vaniljextrakt.

Nu, i begynnelsen utav 2000-talet, tas förbuden så sakteliga bort.

I de flesta europeiska länder är absint helt lagligt åter.

I AMERIKA (givetvis) är det ännu lagar mot att producera och sälja den, även om olika affärsverksamhet har hittat på möjligheter att gäcka dessa bann.

Att inmundiga absint är ej längre ett brott.

För en jänkare, innebära det att det är acceptabelt att inmundiga absint, så länge du handlar det från en juridisk, icke-amerikanska källa som du kan finna Webben.