Saigonkanel hjälper dig att gå ner i vikt

Saigonkanel och annan kanel

Det finns en kanel som heter Saigonkanel som har samma egenskaper som den vanliga Kassiakanel vi handlar i livsmedelsbutikerna. Skillnaden mellan Saigonkanel och Kassiakanel är främst att Saigonkanel har betydligt mer kanelaldehyd i sig än ordinär Kassiakanel har, därmed har den också starkare smak, doft och större påverkan på kroppens funktioner. Om man kryddar morgonfilen med Saigonkanel behöver man mindre dos än man i regel använder av vanlig Kassiakanel.

En annan kanelsort, som inte får missas är Ceylonkanel – den äkta kanelen. Onekligen är det den äkta kanelsorten, men vad innefattar dess egenskaper är det inte alls lika imponerande som Kassiakanel, eller ännu mer, Saigonkanel.

Kassiakanel och Saigonkanel är tätt relaterade med varandra, men där Kassiakanel vanligtvis är billig och lätt att få tag på så är Saigonkanel dyrare och inte alls lika frekvent förekommande inom handeln.

Saigonkanel för blodsockerbalans

En övervägande andel studier visar att det verksamma ämnet i kanel – kanelaldehyd – har blodsockersänkande egenskaper. Många som drabbats av så kallad «sockersjuka» rekommenderas att äta kanel på daglig basis, särskilt personer som fortfarande inte har diagnosen diabetes, men som ligger i farozonen, har mycket att vinna av att låta kanel vara ett varaktitg inslag i kosten. bantning bulow metoden
.

Att reducera blodsockret är gynnsamt för alla, de värsta blodsockertopparna och -dalarna frestar på systemet och kanelen tar udden av just dessa.

Saigonkanel och fettförbränning

Saigonkanel stimulerar insulinkänsligheten vilket gör att receptorerna i cellerna snabbare suger åt sig näring. Mindre insulin produceras och eftersom att insulin är ett anabolt hormon som skapar tillväxt när det uppstår ett överskott, så minskar alltså inlagringen av energi i fettvävnaden om man äter kanel.

Man får dessa effekter av all kanel, men i överlägset störst utsträckning av Saigonkanel med tanke på att den är så rik på kanelaldehyd.

Hur stora mängder Saigonkanel behövs för att erhålla effekt?

Detta är en fråga som kräver ett flexibelt besvarande. Alla är vi olika, olika byggda, olika stora samt olika känsliga. För Ceylonkanel brukar man råda ett intag av minde än sex gram dagligen, men när det gäller Kassiakanel och Saigonkanel, som är starkare sorter, så ligger denna gräns på fyra gram dagligen.

För att «få effekt», dvs. erhålla ökad insulinkänslighet och därmed effektiviserad fettförbränning så behövs inte mycket, men en regelbunden dos på ett par gram kanel till frukost varje morgon är mycket gynnsamt – och smakligt!

Det är någonting man inte får glömma bort i jakten på hälsan – att njutningen är en väldigt viktig faktor i sig och när man kommer över en så enastående, naturligt mirakulös krydda som kanel, som är så sagolikt härlig, så får man helt enkelt inte låta bli att begagna den.

Den som tillämpar lågkolhydratsdieter såsom Atkins och LCHF har även något att vinna vid ett kontinuerligt intag av Saigonkanel med tanke på att denna mustiga krydda har visat sig stimulera kroppen att gå in i ketos.

Handla högkvalitativ Saigonkanel från Gert Strand AB

Saigonkanel är fortfarande inte en etablerad kanel i dagligvaruhandeln, men på nätet är den förhållandevis enkel att finna. Köp din Saigonkanel hos Gert Strand AB för att vara säker på att den kanel du köper håller hög kvalitet.
Saigonkanel hjälper dig att gå ner i vikt