Hälsosam livsstil med vietnamesisk kanel

Oslagbara egenskaper hos vietnamesisk kanel

Vietnamesisk kanel är en sorts kanel som är nära släkt med Kassiakanelen som i sin tur är den som vi ofta köper ute i handeln. Kassiakanelen är härlig, smakrik och på flera sätt enastående för vår hälsa och vi älskar denna krydda innerligt. Vietnamesisk kanel är som en uppdaterad version av Kassiakanel – den är mörkare, doftar mer, smakar mer och bidrar till ännu godare effekter på hälsan än sin kusin. Vietnamesisk kanel är helt enkelt mer koncentrerad.Kanelaldehyd

Det verksamma ämnet i kanel är kanelaldehyd. Detta ämne skänker kanelen sin säregna smak som vi med enorm förtjusning sätter på allt från köttgrytor till tuggummin, glass samt müsli. Kanelaldehyden ansvarar också för kaneldoften som ofta används i eteriska oljor och parfymer.

Svampbekämpare

Kanelaldehyd är oerhört effektivt för att eliminera svamp och används vanligtvis på grödor då en bonuseffekt blir att djur som råttor och hundar håller sig undan – doften är motbjudande. Människor som vanligtvis drabbas av svampinfektioner kan vinna på ett dagligt intag av kanel.

En naturligt antibakteriell och antiseptisk substans

Kanel – och då särskilt vietnamesisk kanel – är en antibakteriell substans och tydliga tecken finns på att det också är en anticarcinogen substans, men mängden kanelaldehyd man måste upp i för att den ska ha effekt mot tumörer är så stor att man omöjligt skulle kunna äta den på normalt vis.

Vietnamesisk kanel ökar insulinkänsligheten

Allt ovanför är egentligen grymt nog, men det finns ytterligare anledningar till varför man ska testa att implementera kanel i sin dagliga kost. Vietnamesisk kanel äger blodsockerreglerande egenskaper som främjar viktnedgång och en allmänt sundare livsstil, det har ordinär Kassiakanel också, men inte i samma utsträckning. Insulinkänsligheten kan eskalera med upp till nära 30 % om man äter vietnamesisk kanel kontinuerligt – det är en någorlunda fantastisk siffra!

Maximerad ketos

Går man på en ketogen diet och intar vietnamesisk kanel dagligen så förstärks ens ketos vilket ökar förbränningen ytterligare, och är man en som tränar mycket så ökar ens muskeltillväxt eftersom kanelen bäddar för det. Det finns så många fantastiska egenskaper i kanel att det nästan inte finns någon gräns.

Öka fettförbränningen

Vill man intensifiera sin fettförbränning är vietnamesisk kanel ett perfekt tillskott. För att få i sig kanelen är ett hett tips att blanda den i morgonkaffet, då ges man en äkta rivstart på dagen. Ifall man sedan dessutom tar en hastig promenad på 45 minuter förstärker man effekten ännu mer.

Var kommer vietnamesisk kanel från?

Vietnamesisk kanel växer – inte alldeles otippat – i Vietnam. Mer exakt i det vietnamesiska höglandet i de centrala delarna av landet. Många gånger kallas vietnamesisk kanel också Saigonkanel – efter huvudstadens före detta namn (numera heter huvudstaden i Vietnam Ho Chi Minh City). Cinnamomum loureiroi är det latinska namnet för vietnamesisk kanel bantning
.