Gå ner i vikt med Saigonkanel

Att vietnamesisk kanel är förträffligt för viktnedgång är något som vetenskapen börjar få fram tydliga belägg för. Gert Strand AB – företaget som rönt stora framgångar bland annat med sina aromer för kaffe, vispgrädde samt bordsvatten – lanserar nu egen Saigonkanel av högsta kvalitet.

Saigonkanel minskar midjemåttet

Det går inte att med en enda mening redogöra varför Saigonkanel underlättar viktnedgång, för processen är ganska invecklad. Oavsett hur det går till så ger ett dagligt intag av 2-4 gram en betydligt effektivare förbränningsprocess – och det räcker som upplysning för många. Den som vill veta mer kan dock fortsätta läsa.

Den vietnamesiska kanelen är den bästa

Saigonkanel är en nära släkting till Kassiakanel, dvs. den kanel som vi finner i dagligvaruhandeln. Skillnaden mellan de två är trots det någorlunda stor. Att «kanel är nyttigt» har vi matats med sedan barndomen, men just vilka hälsofrämjande egenskaper denna utsökta krydda har är för de flesta vagt. Saigonkanel är kraftfullare än Kassiakanel, såväl i doft och smak som i färg och densitet, man kan dosera avsevärt mindre av sin Saigonkanel för att uppnå samma smak som man får med hjälp av vanlig dosering av den «vanliga kanelen».

Gå ner i fettmassa samtidigt som du ökar muskelmassan

Den som «vill gå ner i vikt» vill i själva verket gå ner i fettmassa, att ha muskelmassa är bara bra så det finns ingen orsak till att önska göra sig av med den och muskelvolym väger mer än fett. För att accelerera förbränningen av fett finns det mycket man kan utföra, träna samt inta kolhydratsnålt är två effektiva metoder. Hög insulinkänslighet ger bättre förbränning, och hindrar blodsockret från att lagras i fettvävnaden, och det är bland annat här som Saigonkanel spelar en angelägen funktion.

Höjer insulinkänsligheten

Saigonkanel höjer insulinkänsligheten och sänker därför utsöndringen av insulin i kroppen, vilket är perfekt för den som vill gå ner i fettmassa. Det i sin tur påverkar sköldkörteln positivt eftersom den slipper slitas ut i förtid. Personer med diabetes har fått tydligt goda resultat av ett dagligt intag av kanel, och en del har till och med fått reducera sin dagliga insulindos (i konsultation med doktor).

Saigonkanel maximerar ketosen

Den som följer en kolhydratreducerad diet, som LCHF alternativt Atkins, bryr sig inte längre så mycket om att utjämna sina blodsockernivåer med tanke på att de i stort sett jämt är låga. Kroppens primära energikälla har blivit ketoner och tillståndet i kroppen kallas ketos. Om insulinkänsligheten är låg kan kroppen dock fortskrida att producera för mycket insulin, trots att ingen eller väldigt lite glukos behöver tas om hand, det kan hindra för en del att nå ultimat ketos oavsett hur mycket de anstränger sig.

Saigonkanel verkar vara till stor hjälp i dessa fall därför att den höjer insulinkänsligheten och därmed försätter kroppen i det fettförbrännande tillståndet ketos i frånvaro av någon större lchf bantning blogg
påfrestning.

En flexibel krydda

Kanel är utsökt i kötträtter, som smaksättning i kaffet eller teet, på morgongröten eller som smaksättare i efterrätter. Handla Gert Strand AB:s kvalitetssäkrade Saigonkanel på www.allt-fraktfritt.com.