Balanserat blodsocker med vietnamesisk kanel

Nu har det visat sig att vietnamesisk kanel bidrar till ännu bättre verkan än vad som tidigare varit känt. Gert Strand AB släpper nu kvalitetskanel från Vietnam till konkurrenskraftigt pris. Alla gynnas av sänkt blodsocker så prova själv och observera effekterna!

Vietnamesisk kanel och Saigonkanel är detsamma – kärt barn har många namn. Denna kanel har sitt ursprung, inte fullständigt otippat, från Vietnam – dock inte från Saigon, utan från landets centrala högland. Saigonkanel är nära relaterad med Kassiakanel, som är den kanel vi i regel finner ute i handeln, men dess egenskaper är bättre på alla sätt.

Om man äter Saigonkanel på daglig basis – en lagom dos tycks ligga på 2-4 gram per dag – så reduceras insulinutsöndringen. Det bidrar till en rad skilda goda effekter på hälsan, bland annat så spar man lite på sin bukspottskörtel, man undviker jobbiga blodsockertoppar och -dalar som skänker huvudvärk, koncentrationssvårigheter och överraskande trötthet, och glukosen i blodet bränns med bättre effektivitet.

Förhöjd insulinkänslighet kan uppnås på många olika sätt, bland annat med hjälp av träning, Omega-3, Krom och Linfröolja. Kanel ligger likaså där uppe i toppen och nu när tester genomförts på vietnamesisk kanel höjs statusen ytterligare.

Viktigt att separera kanel från kanel

Om man gör kanel till ett dagligt inslag i kosten med syfte att främja blodsockerbalans så är det viktigt att man har koll på vilken kanel som är den ultimata. Det finns några olika typer att botanisera bland så en kvick genomgång skadar inte:

• Ceylonkanel kallas vanligtvis för «äkta kanel», den har lägst halt av kanelaldehyd, samt mild smak och doft. Ur blodsockersynpunkt är detta den «sämsta» sorten, men ändå bättre än ingenting.

• Kassiakanel är betydligt kraftfullare än Ceylonkanel, den är mörkare i färg och skarpare i smak och doft – och de blodsockerbalanserade egenskaperna är effektivare. Det är kaneltypen vi normalt finner i affärerna.

• Vietnamesisk kanel, eller Saigonkanel, är relaterad till Kassiakanelen, men är ännu kraftfullare än sin kusin. Det finns mellan 1-5 % essentiell olja i Saigonkanel och 25 % av denna består av det aktiva ämnet kanelaldehyd. Denna typ av kanel har visat sig öka förbränningen av blodsockret upp till 20 gånger, samtidigt som den likaså ökar insulinkänsligheten. Det är vietnamesisk kanel som Gert Strand AB har valt att implementera i sitt sortiment.

Insulinkänslighet och ketos

Saigonkanelen är en ren skatt åt hälsan. Kryddan har antibakteriella, antioxidantiska och anticancerogena egenskaper, och dessutom verkar den gynna ett ketogent tillstånd i kroppen.

Människor som inskränker sitt kolhydratintag till ett minimum, t ex anhängare till LCHF (Low Carb High Fat) alternativt Atkins, får snart ketoner som fundamentalt bränsle istället för glukos, och ett läge av ketos är i sin tur optimalt för fettförbränning. En del har emellertid tufft att hamna i ketos, oavsett hur strikta de är med sitt kolhydratsintag, och i dessa fall har ett mindre intag av Saigonkanel visat sig ge enastående verkan efter enbart någon dag. Det hänger troligtvis samman med en förhöjd insulinkänslighet som kommer efter intag av kanel. En tesked vietnamesisk kanel i morgonkaffet gynnar ett varaktigt läge av ketos. bantning 1 vecka
.

Köp din Saigonkanel från Gert Strand AB så vet du att du erhåller färsk vietnamesisk kanel i toppklass!