Takrengöringen kan du göra själv

Med tiden blir tak och tegelpannor slitna och måste rustas upp. Detta beror på att lavar samt mossa har fått fäste. Men det behöver inte vara så farligt som det ser ut och man kan genomföra takrengöring själv på ett rätt så så lätt vis.

En taktvätt kan man nämligen verkställa med trädgårdsslangen och Takrengöring Turbo som består av bensaltensid och vatten. Det är bara att klättra upp på en stege och spraya ut över taket. När mossan har dött så kan man raspa av den med en skrapa som har ett långt skaft alternativt nyttja högtryckstvätt för att tvätta dän. Alternativt låta den regna bort, tar 1-2 år.

Så lätt kan du åstadkomma din takrengöring själv

Klättra upp på stegen samt börja processa med den Bensaltensid mot mossa som du har köpt. Det finns olika produkter och det är tydligt att en dunk som man tillsätter trädgårdsslangen till gör det enklare att spraya ut men man kan även mixa själv om man vill och tillämpa sig av en spridarramp till vattenkannan, en ejektordunk från allt-fraktfritt.se alternativt lägga på i påläggsläge (kemläge) med vissa högtryckstvättar.

Innan du gör behandlingen med Fulstopp alternativt Bensaltensid så kan du starta med att raspa av mossa som man enkelt får bort med en plastskrapa. Tänk på att använda en skrapa som är gjord för takets pannor så att du inte skadar dem och så att du ej skapar sprickor som ger bra grogrund för ny mossa.

Skölja med vanligt vatten därför att få dän den mossa som du har skrapat loss. Gör fräscht i hängrännan där allting lort samlas. Nästa steg blir att processa med blandningen. Då avdödar man samtliga sorters påväxt, inte enbart mossan. Allt för vidsträckt att berätta här, en ta glimt på Fulstopp.com.

Angeläget att tänka på säkerhet då man gör en taktvätt

Det är angeläget att man har en god stege då man utför takrengöring själv. Det får inte bli svajigt då man står och sprutar samt skrapar. Då det blir dags att bearbeta taket med Bensaltensid så ska man dessutom tillämpa sig av skyddshandskar och skyddsglasögon.

Arbetet på taket ser icke ut som då man vattnar gräsmattan med järnsulfat även om man får samma fina verkan. Mossan dör och man får lättare av den från taket. Behandlingen leder även till att man fortsatt slipper ny mossväxt.

Om du utför taktvätten med högtryckstvätt så är det mycket betydelsefullt att du riktar tvätten på rätt sätt. Det är dåligt att spraya nedifrån och upp eftersom vatten då kan komma in under tegelpannorna. Här kan det således vara så att du behöver klättra upp på taket därför att komma åt på korrekt sätt.

Förvalta takets tegelpannor på rätt sätt

Tänk på att skador på tegelpannorna inte är bra för taket. Jobba på ett skonsamt vis och använd ej material som kan skrapa sönder pannorna. Om du använder dig av järnsulfat samt vatten på rätt sätt så ska det inte krävas så mycket styrka för att få bort mossan. Klicka Här och nu för mer info järnvitriol pris.

En god takrengöring kan ta tid så tänk på att boka in det här arbetet samt taktvätt då du minsann har tid för det och inte behöver jäkta. Lär dig mer om ditt tak och hur det ska behandlas samt hur ofta för att avlägsna mossa på ultimata sätt. Gör därpå upp en plan för när du behandlar igen så att du vet precis när du behöver klättra upp och vårda takpannor igen nästa gång.