Ta bort mossa i trädgården med en förträfflig och effektiv spridarramp

Hur funkar det att sprida järnsulfatpulver för att få dän mossa? Om man skaffar en mossa GTI alternativt en ejektordunk så är det ju inte så tufft att spraya på men den som vill blanda själv för billigaste järnsulfat pris måhända hellre använder den gamla hederliga vattenkannan. Med en spridarramp så kan detta funka helt utmärkt.

Så funkar en spridarramp till vattenkannans pip

Det är enkelt nog att placera en spridarramp på vattenkannans pip. Spridarrampen påminner lite om de skrapor som man kan använda i köket och för att göra rent fönster med. Spridaren kommer att sprida vattenblandningen på ett jämnt sätt då man tippar på vattenkannan och tar sig fram över gräset.

vattenkannspridare

Detta är effektivt och lätt men det är klart att man får tänka på att vattenkannan kan bli bra tung. Därjämte så får man ju gå många omgångar för att hantera en större gräsmatta. Det här är anledningen till att en del väljer att eliminera mossa med andra mossbekämpningsmedel som man sprider på enklare vis över gräset.

Sprid järnsulfat samt vatten på korrekt sätt på gräset

För att du ska få ultimata effekten med spridarrampen så är det väldigt viktigt att blandningen du har i kannan har rätt järnsulfat dos det vill säga rätt balans mellan pulver och vatten (100-200 gram järnsulfat till 10 liter). Här ska du följa anvisningarna som finns på säcken alternativt burken noggrant.

Det är sällan smart att dra till med en aning mer pulver därför att man tror att det då kommer att bli bättre resultat. Mixa utförligt så att varje del vatten har pulver. Om du icke gör det här så kan behandlingen på vissa ställen av gräset bli fullständigt betydelselös.

Blanda rätt järnsulfat dos till din gräsmatta

Hur mycket järnvitriol kommer du att behöva till din gräsmatta? Det här beror självklart på hur mycket gräs du har. Men det rör sig ej om mer än någon skopa till 10 liter vatten, så dyrt blir det inte och man kommer lång även med en mindre burk pulver.

Fördelen med GTI är att man själv inte behöver tänka på hur mycket som ska blandas och att man får spridningen exakt som när man vattnar med slangen. Nackdelen är att det är dyrt, man får 25 kg järnsulfat + ejektorflaska på allt-fraktfritt.se för vad en liter Mossa GTI kostar. Men de flesta kommer att begripa exakt hur man ska blanda så att det blir korrekt dos även med vattenkannan, 100-200 gram järnsulfat till 10 liter vatten..

Spridarrampen är användbar men inte för alla

Före du beställer spridarrampen till din vattenkanna därför att avlägsna mossa i trädgården så ska du överlägga om det här sannerligen är korrekt val för dig. Ifall du vet att du orkar med att gå runt med en full samt halvfull 10 liters vattenkanna så kommer du att klara jobbet.

För äldre personer och andra som inte har den fysik som krävs för den här typen av trädgårdsarbete så är en spridarramp inte hela tiden den ultimata lösningen. Det blir alldeles enkelt för krävande att bära vattenkannan. Mer information här få bort mossa i gräsmattan. Mossa GTI är ett betydligt smidigare val.