Spridardunk, dunk gti, eller blanda själv?

När våren intågar så kan det vara läge att ta itu med mossan som invarderar gräsmattan. Innan man drar igång med gödsling och sprider nya frön så kan det vara klokt att behandla gräset mot mossa. Med dunk gti så är det här lätt gjort, men en del väljer att mixa järnsulfat och vatten för att fördela med spridarbom på vattenkanna. Vad är bäst?

utvattningsmunstyckke

Med en enorm gräsmatta så är dunk gti ett korrekt gott val

Ifall det är så att man har en väldigt enorm tomt så kan mossbekämpning gräsmatta mår bra av bli ett ganska arbetsamt uppdrag. Men nu behöver man inte ge sig ut och kämpa med mossrivare då det finns så smarta saker såsom dunk gti som man kopplar trädgårdsslangen till.

Blandningen sker automatiskt då man vrider på den tryckspruta inställning som finns på dunken så man behöver ej tänka på hur mycket vatten man ska ha till var skopa järnsulfat och det är ju förvisso väldigt praktiskt.

Nu får man självklart hålla i dunken då den inte funkar som en ryggspruta med dunk som man hänger på ryggen, men för de flesta så blir det här ändå enklare än att blanda själv och köra med spridarbom på vattenkannan.

För mindre trädgårdar så kan en normal vattenkanna vara allt som man behöver

Då du har en väldigt fjuttig tomt så är det inte säkert att en användbar dunk gti blir den bästa lösningen. Med en spridarramp på vattenkannan så kan du hastigt och effektivt bli färdig med mossbekämpningen. Det tar icke lång tid att stega kring då du endast behöver en full vattenkanna med järnsulfat samt vatten för att få det hela gjort.

På allt-fraktfritt.se finns en video med spridarbommen samt ett foto på Dunk GTI (ejektordunk). Ta en glimt, man ser skillnaden på spridardunken och spridarrampen för vattenkanna omedelbart.

Det är inte besvärligt att blanda järnsulfat själv. Följ endast instruktionerna för hur mycket pulver (100-200 g till 10 liter vatten) du ska ha till det antal liter vatten som får plats i din vattenkanna, fäst spridarbommen och börja vattna gräset!

Då du behöver få dän mossan på taket

Om det är så att du dessutom har mossa på taket så är det bäst att använda en ejektordunk. Med tak gti, Fulstopp Turbo eller Takrent Turbo eller Bensaltensid i egen ejektordunk så kommer man åt på ett bättre sätt än om man försöker sig på en hemmagjord version med vattenkanna.

Det bästa är ju ifall du slipper klättra överallt på taket för att komma åt och då tvingas du ha bättre tryck än vad man får med vattenkannan.

Här är det likaså bra att kunna jobba med trädgårdsslangen så att man kan röra sig fram och tillbaka längs taket för att spruta uppåt med vatten och med järnsulfatfri lösning (järnsulfat färgar taket så medlen har benskalkonklorid som aktiv ingrediens). mossmedel shoppa.

Bra redskap är angeläget då du vill ta hand om hus och trädgård

Oavsett om du vill stega runt med vattenkannan alternativt handla dunk gti (ejektordunk, spridardunk) så är det viktigt att du väljer produkter med hög kvalitet. Det är ej trevligt att fastna mitt i arbetsprocessen därför att verktygen icke funkar som de ska. Det här slipper du ifall du satsar på kvalitet från start. En bra spridarbom kan faktiskt användas I många år.