Så blir du av med sniglar och mossa I trädgården på ett effektivt sätt

Vem vill ha sniglar och mossa I trädgåden? Ifall du hade kunnat konversera snigelspråket så hade du bett de små liven om att snigla sig bort till skogen och ta mossan med sig. Men nu får du nöja dig med en ejektorflaska och mossa gti alternativt Järnsulfat Turbo för att skrämma iväg både sniglarna och mossan.

Järnsulfat skys av mossa såväl som av sniglar

Om du har insett att din trädgård håller på att förvandlas till ett avsnitt vildmark där mossan har tagit över och sniglarna äter upp det lilla som finns i ditt trädgårdsland så ska du ej misströsta. Införskaffa en ejektorflaska och mossa gti (eller mixa 200-250 g järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter) och börja spraya loss.

järnsulfat

När man sprayar en blandning av järnsulfat samt vatten över mossan så kommer den att mörkna och förgås. Samtidigt så får man sniglar att lämna området för en trevligare trakt.

Det finns även de som hävdar att gräset blir grönare av svavel- och järnnäringen i den här behandlingen vilket kan bero på att det kan växa sig starkare då man ändrar marken som det växer i.

Det blir skojsamt att ta bort mossa med en behändig spridningsdunk

Det blir rentav festligt att avlägsna mossa då man kan stega runt med en dunk gti som man kopplar trädgårdsslangen till. Man behöver inte själv blanda vatten och medel i en kanna och man kan bli klar med effektiv mossbekämpning på mycket kort tid.

OBS: järnsulfat löser sig inte i vatten (som säljarna ideligen påstår), det slammas i vatten. Således skakar man ejektordunken före användning och stundtals under användningen. Även med färdigköpta produkter såsom Mossa GTI samt Järnsulfat Turbo.

Rent praktiskt så behöver man ju enbart hälla på det medel som man vill använda i ejektorflaskan och därefter spruta på. Blandningen av vatten och det koncentrat som man har i ejektordunken sker fullkomligt automatiskt.

Ska man bearbeta ett stort område så är det sannerligen att förorda att man gör detta med en smart dunk.

Taket har fått en ny färg då mossan breder ut sig som ett täcke på det

Det är klart att du tvingas undanröja mossan på taket! Det finns dessutom tak gti, Fulstopp Turbo samt Takrent Turbo, som har samma fina verkan (utan att färga taket som järnsulfat gör) som den gti man kan använda på gräset. Ifall man låter mossan bli kvar på taket så finns det risk för sprickskador som kan resultera I fara för de som rör sig under taket såväl som skador på innertaket.

Med en god ejektorflaska så blir jobbet så mycket enklare. Detta är likaså ekonomiskt då du slipper investera i dyra produkter eller betala ett proffs för att komma och uträtta mossbekämpningen. Man kan införskaffa en tom ejektorflaska billigt på allt-fraktfritt.se och därpå ejakulera vilket medel man vill. Bensaltensid tex. rengör taket och dödar all påväxt, också osynliga, djupt rotade lavar samt claudiosporum.

Det kan ta några timmar att bearbeta ett tak så det är inte hela tiden att förorda att ta mossbehandlingen på gräset samma dag som då man tar dän mossan på taket. Ifall man jobbar ihop med någon annan så kan det möjligen funka men själv blir det väl mycket jobb på en dag. mossa ejektor.

Tänk på att utföra mossbekämpningen i din trädgård och på ditt tak en dag då det inte för mycket och det är tillfredsställande att vistas utomhus. Om det blåser på för hårt så riskerar du att få blandningen i ansiktet då du sprayar upp mot taknocken och det är inte roligt att gå runt på gräset och spraya då det är så kallt att man I ringa mån kan andas.