Mossa på stenplattorna ett minne blott

Stenplattor som har täckts av mossa ser ej jämt så fina ut. Det är ju ej nödvändigtvis så att alla tycker att det ser romantiskt samt inbjudande ut med ett grönt mosstäcke. Det finns bra anledning till att röja mossa på stenplattor om man vill ha en bedårande och mysig trädgård. Med god mossbekämpning så får man fina plattor igen.

Före du ser på järnsulfat till gräsmattan så är det viktigt att du betänker din arbetsmetod. Det är sällan smart att spraya på med järnsulfat och vatten för att efteråt tänka sig att mossan då den har dött kommer att regna bort. Dessutom kan det färga plattorna.

Börja med att planera hur du ska döda mossan och sedan få dän den, och jobba sedan steg för steg för verkningsfull borttagning av mossa från stenplattor.

Eliminera mossa på stenplattor med god mossbekämpning samt rätt inställning

Bra mossbekämpning innebär att man dödar mossan som finns på plats och skapar en omgivning där den icke längre trivs lika bra. Det är för det mesta så att man ser mossa där det är ont om näring och det är således som man kan hjälpa gräset genom att gödsla redigt under vår och sommar.

Men stenplattorna kan man ju inte gödsla och här handlar det mer om att hålla rent och göra det besvärligt för mossan att komma åter. Bra mossbekämpning börjar redan då du väljer stenplattorna som du ska lägga i trädgården. En ren och slät yta är icke lika inbjudande som ett poröst material med massor ihåligheter.

utvattningsmunstyckke för mossa i gräsmattan

Tänk rätt från start men misströsta ej om du nu tvingas eliminera mossa på stenplattor som har gott om ihåligheter samt ojämnheter. Det går att få dän mossväxten med järnsulfat samt vatten eller Bensaltensid eller Fulstopp. Tro att du kan vinna över mossan och du kommer att besegra!

Viktigt att tänka på om du ska arbeta med högtryckstvätten

När mossväxten på stenplattorna är ej levande så vill man självklart spola dän den och det kan man enkelt göra med en högtryckstvätt. Men man ska vara återhållsam då man väl börjar spruta på stenplattorna. Mossbekämpning av det här slaget kan medföra att mossan sprutar åt alla håll så skydda ögon med ett bra ögonskydd då du jobbar.

Högtryckstvätten kan också skada stenar av poröst material. Ifall du skapar ojämnheter så ger du ju bättre grogrund för kommande mossa så jobba hellre maklig och låt järnsulfat plattor kan behandlas med göra större delen av arbetet.

Ofta är det en god ide att köpa en platt-tvättare som finns som tillbehör till högtryckstvätten.

När kommer mossan att vara försvunnen för alltid?

Med en järnvitriol blandning så kan man komma långt men det är inte absolut att man kan eliminera mossa på stenplattor med en enda behandling. Järnsulfat, alternativt järnvitriol, för plattor ger goda resultat, men avhängig på hur mycket mossa man har att göra med så kan man behöva upprepa behandlingen några gånger. Klicka här genast för mer information järnvitriol fasad.

Samma sak om det är ljusa plattor och man ej kan nyttja järnsulfat för det färgar, utan använder Bensaltensid alternativt Fulstopp. Samtliga preparat och järnsulfat finns billigt på allt-fraktfritt.se

Mossan försvinner icke för alltid men man kan hålla den i schack genom regelbundna behandlingar med bra mossmedel som är skonsamt mot dig samt naturen men som hatas skarpt av mossan.