Mossa i gräsmattan vad göra och vad inte göra för att bli av med eländet?

Bli av med dyster mossa I gräsmattan

Då man är på jakt efter den perfekta gräsmattan så kan det vara så att man har drömmar om något som aldrig kommer att bli till sanning. Och med mossväxt i gräset så kan man få känslan av att man för alltid kommer att leva på en skogstomt. Mossa i gräsmattan vad göra och vad borde man undvika?

järnsulfat

Gräs i trädgården som gräs på golfbanans green

Om du går och sneglar på den lokala golfbanan och tänker dig att en sådan green i trädgården inte vore så befängt så ska du vara medveten om att du måste riva alltsammans och betala en rikedom för en väl selekterad grässort för att få samma verkan hemma. Det är det knappast värt då man kan införskaffa järnsulfat och med järnsulfat och vatten faktiskt kan få en förnäm grön kulör samt ett gräs som känns mysigt att gå och stå barfota på.

Men med mossa i gräsmattan vad göra och ej göra för att få den här effekten? Låt oss betrakta några vanliga alternativ…

Järnsulfat och vatten för att tillintetgöra den avskyvärda mossan

Börja med järnsulfat på gräsmattan för detta är något som bevisligen fungerar som mossmedel. Järnsulfatet dödar mossan och hjälper också gräset att se grönare ut. Vårda en gång på våren, samt en gång på hösten för att få tjusig effekt.

För god fördelning så man du köra med en mossa gti ejektordunk som blandar vatten samt järnvitriol på ett smidigt sätt. Alternativt mixa själv, 288 gram järnvitriol samt vatten upp till en liter och en tom ejektordunk och järnsulfat finns billigt på allt-fraktfritt.se.

Riv bort mossan med yrkesmässig mossrivning

Ifall man ska tala om sådant som man kanske bör kringgå så är mossrivning ett fint exempel. Det här är något som tar tid samt kraft och som många gånger leder till att man sprider mossans sporer till nya delar av trädgården. Därför skall man hela tiden vattna ut järnsulfat några dagar före mossrivning.

Ifall du anser att det blir snyggt med rivning och möjligtvis planerar att lägga på gott om jord och nya frön så måhända det här kan vara ett bra alternativ men betänk det ingående innan du köper en riv och drar igång arbetet.

Behandla med järnsulfat samt vatten två gånger per år och så fort mossan visar sig

Om du vill inhandla järnsulfat och behandla gräset med medlet så kan du klaffa detta med andra viktiga behandlingar. Efter att ha spritt järnsulfat på gräset under våren så bör du gödsla. Mossan trivs i näringsfattiga miljöer medan gräset gillar näringsrik jord. Du kan även applicera mer jord och sprida nya gräsfrön för att få bättre fart på mattan. Kalka vart 2-3:e år så har du rätt pH för en ideal gräsmatta.

Ifall du klurar på det där med mossa i gräsmattan vad göra och ej göra så är ett säkert grepp järnsulfat. Så enkelt är det. Du kan förena järnsulfatet med allt från mossrivning till olika bekämpningsmedel mot ogräs i gräsmattan. Klicka Här och nu för mer tips mossa gräsmatta.

Det allra viktigaste är att du har en plan samt att du följer den. Om du börjar med något och ger upp halvvägs så kan du inte komma därefter och proklamera att den här metoden icke funkar. Man tvingas ha tålamod och ge gräset en chans före man anser att det inte finns en väg till den perfekta gräsmattan.