Med mossrivare är mossan ett minne blott

Tyvärr är det komplicerat att få bort all mossa I trädgården med en mossrivare. Mossa på stenplattor kan man ju ej riva bort med en maskin som är till för gräsmattan och således så kan det vara förståndigt att betrakta en lösning som kan fungera universellt i trädgården.

bred utvattnare för vattenkanna

Mossa i gräsmattan vad göra?

Låt oss skåda en aning närmre på det där med att riva mossa…

Mossrivare mot mossa som sitter djupt i gräsmattan

Mossan sitter rentav ej så djupt. Gräset har ett djupare rotsystem så man behöver ej oroa sig för att mossrivare skulle eliminera gräset ihop med mossan. Men det ser ju icke så fint ut efter att man har rivit bort eländet. Gräset blir plötsligt naket samt man får fläckar där mossan en gång satt.

Med mossa i gräsmattan vad göra är det många som undrar och mossrivning kan kännas som det bästa svaret då den handgripligen innebära att man får undan stora partier mossa. Det kan helt enkelt kännas tillfredställande att inhämta ihop stora högar av mossa i en skottkärra men det betyder icke att detta är den ultimata mossbekämpning som finns. Klicka Här för mer info weibulls.

Bättre sätt att förinta mossan på

Det finns andra sätt att röja mossa på. Man kan till exempel använda sig av järnsulfat och vatten (100-200 gram till 10 liter vatten) för att eliminera mossan. Detta kommer inte att förinta ogräs i gräsmattan men mossan kan man bli av med utan att riva. Mossan kan blott ligga kvar, den förvandlas till näring för gräset.

Den som väljer att använda järnsulfat mot mossan ska emellertid tänka på att man även tvingas gödsla för att erhålla ultimata resultat. Detta trots att järnsulfatet är ett näringsämne för gräs som ger grönare gräs.

allt-fraktfritt.se finns en spridarbom till vattenkanna så kan raskt kan vattna ut järnsulfatblandningen. Där finns även en “ejektordunk” på 2,5 L som kopplas på trädgårdsslangen.

Järnsulfatblandning 200-250 g + vatten i volymen 1 liter fylls i dunken. Trädgårdsslangen kopplas på och så sprutar man gräsmattan, koncentratet i dunken späds ut 20 ggr. Snabbt samt jätteenkelt, funkar även med Fulstopp.

Välj en procedur som medför ett helhetstänk

Oavsett om man väljer att avverka mossan med mossrivare eller om man föredrar järnvitriol (ett annat namn på järnsulfat) mot mossa så ska man tänka på att jämt arbeta med en helhetsmetod. Det är sällan så att en sak kommer att skänka en grann gräsmatta. Man måste göra en aning mer än plocka dän mossan.

För att gräset skall övermanna mossan så behöver det gott om näring och det behöver också vara tjockt. Det här gör man genom att gödsla, så mer gräs, samt självfallet även genom att få bort ogräs.

Ifall du ser på en procedur för att få dän mossan i trädgården samt inser att den har flera skilda punkter som förvisso kräver mer jobb men som tyder på att man här ser på mer än själva mossan så har du sannolikt hittat rätt

Var därefter enträgen och vik inte från metoden! Detta är ett felsteg som flera gör för att sedan klaga på att det inte fungerade. Med tiden så kommer det att fungera med mossrivning såväl som med andra metoder.

Sprider man mossan i trädgården med mossrivaren?

Du kanske har hört att man rentav sprider mossans sporer med mossrivaren och det stämmer. Man kan få en situation där man får mer mossa än tidigare för att man med mossrivare sprider sporer över hela gräset. Det är alltid bra att röja I kombination med att tillämpa järnsulfat.