Kan man nyttja mossa GTI och tak GTI på samma sätt?

Järnvitriol alternativt järnsulfat som är en synonym beteckning används relativt flitigt. Det här är ett medel som tar död på mossan och som kan användas på husets träpartier såväl som på gräsmattan. Men kan man tillämpa mossa GTI och tak GTI på samma sätt? Svaret på frågan är både ja och nej, det hela beror lite på vilken kategori av järnsulfatprodukt som man väljer.

mossmedel

Järnvitriol till trä samt mossa GTI till gräsmattan

Till att börja med så kan det vara bra att känna till att produkter som är till för att behandla trä vanligtvis kallas för järnvitriol och ibland med ytterligare en beteckning. Detta är medel som kan göra mer än att få bukt med mossväxt då de även kan ge träpartiet en finare färg. Med mossa GTI och tak GTI så är huvudsyftet att få bort mossa.

De här produkterna används icke på samma sätt vilket egentligen är rätt så logiskt. Man kan ju inte ta sig fram över ett tak som man gör på gräsmattan och därjämte så krävs det lite andra egenskaper då man dessutom behöver betänka gräsets hälsa.

Se till att du köper korrekt produkt

Även om det rent praktiskt kan vara så att man använder sig av järnsulfat och vatten och inget mer både för tak samt gräs så finns det annat som kan påverka användarvänligheten. Betänk att en järnvitriol som är speciellt till för gräset kan komma i en smart dunk som skänker automatisk blandning.

Ska man vattna gräsmattan med järnsulfat så kan det skapa kolossal skillnad att använda sig av en produkt som är framtagen för det här. Att det därefter är så att man måhända sparar pengar på att själv blanda i en vattenkanna (100-200 gram järnsulfat till 10 L vatten) och vattna ut med spridarbom är en annan sak. För den som inte har något emot att lägga extra tid på det här så kanske det går lika bra att blanda med ett preparat som är till för taket.

Det finns järnvitriolprodukter som har tillsatser som är speciellt bra då man ska behandla en veranda, träfasad eller trävägg. Dessa ska man välja då det där med estetik är relevant. Klicka Här och nu för mer detaljer mossa gräsmatta.

God planering är mycket relevant för en förtjusande gräsmatta samt ett snyggt tak

Före du plockar fram den järnvitriol du har och börjar mixa med vatten för att tillföra järnsulfat till gräsmattan eller för att behandla taket mot mossa så ska du betänka hur du ska jobba samt när. Det finns årstider som är speciellt lämpade för att attackera mossan och därtill så kan det vara bra att upprepa proceduren mer än en gång per år.

Börja med att lära dig mer om din gräsmatta och ditt tak därför att komma fram till när samt hur du borde processa. Först efter detta så kan du se dig om efter korrekt mossa GTI alternativt tak GTI och handla denna online alternativt i en gängse affär. Med en bra plan så borde arbetet flyta på enkelt och fint och du kan sedan se fram emot goda resultat och en hemmiljö som är både sund samt förtjusande.

Färdiga produkter är kolossalt dyra. Mossa GTI är 288 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter, i en briljant ejektordunk man kopplar på vattenslangen. För närapå samma pris köper man en större ejektordunk samt 25 kg järnsulfat på allt-fraktfritt.se.

Samma ejektordunk funkar till Bensaltensid och Fulstopp för tak och gångar. Bensaltensid är den aktiva ingrediensen i Tak GTI samt Grönfri – men till en bråkdel av priset.