För verkningsfull mossbekämpning så kan man nyttja järnsulfat mot mossa

Upplever du att gräsmattan blivit invarderad av mossa? Ifall det är så att du år efter år suckar över att det växer så mycket mossa i din trädgård så ska du veta att du definitivt kan göra något åt det här. Du behöver icke betala dyra pengar till en trädgårdsmästare för man kan klara av mossbekämpning på egen hand med god utrustning och korrekt produkter.

mossa i gräsmattan

Med järnsulfat mot mossa gräsmatta så kan du till sist segra kampen och få det där gröna gräset som du jämt har drömt om.

Måste det vara så invecklat med effektiv mossbekämpning?

När man tittar på instruktionsfilmer för hur man skall motarbeta mossan med ett mossmedel som kommer i pulverform så ser det hela så enkelt ut tills man inser att det här kräver att man har mätt upp gräsmattan med pinne och snöre, att man har rätt vattenkanna, gärna spridarramp, och att man ser precis hur många liter vatten man får i kannan.

Måste det vara så krångligt att tillämpa järnsulfat på gräsmattan? Nej det måste det verkligen inte! Idag så finns det enormt smarta produkter som gör att du slipper hålla på och blanda järnsulfat och vatten på komplicerade vis.

Med mossa gti så är det ju blott att ansluta till trädgårdsslangen och därefter spraya gräset med dunken som blandar vatten samt medel automatiskt. Järnsulfatet är verkligen ett smart ämne som man drar stor användning av och det är relevant att man finner en enkelt procedur för applicering så att man ej låter bli av ren lättja.

Nu är mossa GTI och alla andra fabrikat “GTI” dyrt. En ejektorflaska på 1 liter består av 288 gram järnsulfat och resten vatten. På allt-fraktfritt.se får du en hel påse på 25 kg ren järnsulfat till samma kostnad…

I allt-fraktfritt butiken finns även en 2 1/2 liters tom ejektorflaska där du kan fylla din egen järnsulfatblandning (200-250 g järnsulfat per liter blandning). När du sprutar gräset späds blandningen ut 20 ggr. Funkar till tak likaså med Bensaltensid (aktiv substans i Tak GTI) alternativt fulstopp (järnsulfat färgar tak och tar ej all påväxt). Vill Du veta detaljer Klicka Här järnsulfat mossa.

Vilket järnsulfat är bäst för behandling av mossa?

Järnsulfat samt järnvitriol är samma sak men man kan finna produkter som använder de olika namnen och som inkluderar mer än järnsulfatet. Ifall man vill få fatt i det ultimata mossbekämpningsmedlet mot mossa i gräsmatta så kan det vara klokt att investera på en fläckfri produkt alternativt köp järnsulfat och mixa detta järnsulfat med vatten.

Att själv införskaffa järnsulfat (ifall du undrar var man handlar järnsulfat så är allt-fraktfritt.se ett enastående tips) kostar därtill en bråkdel av mossmedel. Weibulls Stoppar Mossa är rent järnsulfat, kostar omkring 150 kr för 900 gram. 3 paket kostar mer än 25 kg järnsulfat kostar på allt-fraktfritt.se.

Det är sällan så intelligent att lägga dyra pengar på en produkt som lovar guld samt gröna gräsmattor. Det krävs alltså mer än mossbekämpning för att få en riktigt förnäm gräsmatta och ifall du endast sprayar med mossbekämpningsmedlet så kommer det icke att giva mattan som du drömmer om.

Med järnsulfat sniglar får mardrömmar av så blir du förstås av med sniglarna och därjämte så kan gräset bli grönare, men du måste även gödsla och utföra annat för att gräsmattan ska bli så förtjusande som den kan bli.

Processa gräset på korrekt sätt och med jämna mellanrum

Den enklaste behandlingen är att blanda järnsulfat med vatten samt vattna ut järnsulfatet med spridarramp alternativt spruta ut med ejektorflaska. Sedan låta mossan ligga kvar. Allaredan det här skänker en kolossal förbättring för järnsulfat är ett näringsämne som skänker grönare gräs och den döda mossan förvandlas också till gräsnäring.

För att få ett riktigt snyggt gräs på tomten så gäller det alltså att undersöka vad man kan uträtta för att ge det gott om näring och dessutom hålla undan ogräs och sniglar. Med god näring så har man en bättre chans mot mossan och då kommer mossbekämpning med järnsulfat att fungera bättre.

Gräset behöver också gödslas varje år och kalkas med 2-3 års mellanrum. Så klart växer det en aning snabbare då, blir gräsklippningen för tung så är en robotgräsklippare en god lösning för en jättesnygg, välklippt gräsmatta.

Välj järnsulfat mot mossa och se till att gräset får en dos under våren och efteråt igen under hösten alternativt så fort ny mossa visar sig. Det är viktigt att behandla pulvret på korrekt sätt när man blandar.