För mossan I gräset och för träbehandling kan man köpa järnvitriol

Man kan säga att järnvitriol är detsamma som järnsulfat och när man vill järnvitriol köpa så är det relevant att betänka hur medlet ska användas. Det är nämligen en sak att vårda trä och en helt annan att tillämpa järnsulfat till gräsmattan för att bli av med mossa och sniglar.

spridarramp för järnsulfat

Handla rätt järnvitriol till ditt hus och till din trädgård

Tänk på att produkter som är till för att vårda trä kan ha mer än själva järnsulfatet. Ifall man vill färga obehandlat trä så kan man järnvitriol köpa och då kan det vara så att det ingår fler ämnen för att tillhandahålla en speciell färgton. Detta kan verkligen bli fint men det är ju inte den här typen av preparat som man behöver därför att tillintetgöra mossa och få bukt med sniglar i trädgården.

Det finns järnvitriol alternativ som är bra mycket bättre ifall du har problem med mossa i gräset. Här kan man till exempel välja en produkt som kommer med en specialanpassad dunk, så kallad mossa gti, som gör det lättare att fördela järnvitriolen över gräsmattan.

Eller köpa järnvitriolen och den tomma ejektordunken på allt-fraktfritt.se och blanda själv (200-250 g järnvitriol till 1 liter koncentrat) till en bråkdel av priset.

Eller införskaffa deras breda spridarramp för vattenkanna, mixa 100-200 gram i 10 l vatten och vattna ut järnvitriolen.

Ifall du är ute efter järnvitriol altan kommer att må fint av så är det också angeläget att du tar reda på hur du skall påföra produkten. Ibland så kan det vara smart att addera helt vanligt diskmedel för att järnsulfat till trä ska tränga in bättre i materialet.

Tänk på säkerheten då du använder dig av järnvitriol

Man kan inte säga att järnsulfat är en riskabel produkt men då du ska processa trä så kan det ju ingå flera olika ämnen som kanske inte är så nyttiga för händer och för ögon. Använd handskar och se till att det inte uppstår damm då du behandlar. Är du utomhus så får du ju gynnsam lufttillförsel, men inne så kan det vara klipskt att öppna fönster både då du jobbar och då du låter det hela härda.

Fördelar med järnsulfat i din trädgård

Det är inte blott altanen, trägaraget och trappan av trä till huset som mår bra av behandling med järnsulfat. Det finns flertal smarta användningsområden som exempelvis det att man kan bli av med mossan om man behandlar med järnsulfat samt vatten två gånger per år. Vill Du veta detaljer Klicka Här mossa på stenplattor.

Något som flera uppskattar med järnsulfatprodukterna är att de är så enkla att bruka. Det krävs inte många behandlingar för att beskåda effekt, och det oavsett ifall man behandlar trä alternativt gräs. Detta är helt enkelt ett medel som kan få din trädgård och ditt hus att se så vårdade ut, året om.

Järnsulfatet mot sniglar kan även vara en bra idé, men du kommer att behöva ogräsmedel för att få bort ogräset. Den viktigaste effekten av järnvitriolen är skönheten. Huset blir vackert och du slipper mossan på gräset, väggen samt på taket. Därjämte så mår gräset bra av den här typen av behandling vilket kan vara bra att tänka på ifall du ska järnvitriol köpa online alternativt i en generell trädgårdshandel.