Få en vacker gräsmatta genom att ta bort mossa samt behandla på korrekt sätt

Drömmer du om den perfekta gräsmattan likt den på golfbanan? För många så är ju golfbanans vackra yta synonymt med det perfekta gräset, men det kan förefalla vara en avancerad uppgift att få den mossbeklädda tomten att förändra form då man inte kan så mycket om trädgårdsskötsel.

bred spridarbom till vattenkanna

Med järnsulfat mossa inte står ut med så kan man rätt så snabbt komma till bukt med mossproblemet, men det gäller att applicera på rätt sätt och att företa en del andra saker som kommer att gynna gräsmattans fortsatta framåtskridande.

Röja mossa med järnsulfat mossa inte står ut med

Före du börjar förbereda för att få bort mossan med järnvitriol så ska du fundera på att en normal villagräsmatta består av olika grässorter. Detta gör att man inte kan räkna med att få samma fina gröna ton som på golfbanan.

Men du kan räkna med att få bort mossa om du använder dig av järnsulfat mossa inte gillar. Det här ämnet gillas heller inte av sniglar och det är ju en bonus för den som inte vill få hungriga mördarsniglar i trädgården.

Med järnsulfat på gräsmattan innan gödsling så kan du få undan mossan och du kan se fram emot en järnvitriol effekt som även ger ett grönare gräs. Detta skulle ju kunna lämna ett resultat som påminner mer om greenen vilket inte är så dumt.

Viktiga saker att fundera på vad gäller gräs på tomten

Det finns mer än mossa att tänka på då man vill få en fin gräsmatta. Visst är det bra att införskaffa en järnsulfat säck eller en behändigare dunk (allt sånt finns på allt-fraktfritt.se) som man kan koppla till vattenslangen och duscha gräset med, men du ska också se till att bearbeta gräsmattan på korrekt sätt.

Klipp icke gräset för kort. Tänk på att lämna åtminstone 4 centimeter så att rotsystemet som finns under förblir starkt. Det är även bra att använda ett naturligt gödselmedel efter behandlingen med järnvitriol. Man kan gödsla under våren och sommaren, men när hösten kommer så ska järnsulfatbehandlingen icke följas av gödsling.

Vägen till den perfekta gräsmattan är inspirerande

Något som kan vara bra att veta är att man ganska hastigt kan komma in i korrekt tänk vad gäller gräsmattan. Då du börjar avlägsna mossa med järnsulfat så kommer du på ett naturligt sätt också vidtaga andra bitar som gödsling och måhända också mossa på stenplattor. Klicka här nu för mer detaljer järnvitriol.

Det här är något som ger kolossal lycka och även inspiration. Du behöver icke lära dig allt på en dag, med tiden så förstår du mer om vad som krävs för att hålla gräset fint. Börja sammansätta järnsulfat och vatten idag och lär dig mer om hur du kan hålla gräset fräscht med sand imorgon.

Det kan också vara klokt att dela uppgiften med andra i hushållet. Ifall du tar vårens hantering mot mossa så kan någon annan sköta sommarens bestyr. Ju fler vi är tillsammans ju gladare vi blir stämmer mycket bra också på gräsmattan så engagera hela familjen i kampen mot mossan!