Eliminera oönskat ogräs I trädgården

Visst vill vi gärna bli av med ogräset I våra trädgårdar. Det kan bli komplicerat att för evigt bli av med ogräset men det finns ogräsmedel som är effektivare än andra och ifall man kombinerar med andra tekniker som till exempel ogräsbrännare så kan man likväl få en trädgård där man trivs riktigt bra.

Smarta kombinationer med ogräsmedel och gödsel för en riktigt bedårande trädgård

När man ska jobba i trädgården så vill man ju gärna finna redskap och teknik som gör arbetet lättare. Vad gäller ogräsmedel för gräsmatta så kan man till exempel använda sig av stroller combi som ger både medel mot ogräs och gödsel.

mossa

Mot mossa i gräsmatta är järnsulfat löst i vatten det bästa samt lätt att fördela med ejektorspridare på vattenslangen eller spridarbom på vattenkannan (finns på allt-fraktfritt.se samt Tradera). Detta är ju bra när man ska behandla större ytor och vill få ut mesta möjliga av behandlingen.

Då man istället vill behandla en specifik buske eller mindre yta så kan man välja en produkt som roundup gel som på ett precist sätt kommer åt exakt där man vill behandla mot ogräs. Det finns en rad skilda typer av ogräsmedel, och oavsett om man väljer ogräsättika eller en annan variant så gäller det att man är enveten och ej ger upp bara för att det tar tid att segra mot ogräset.

Man ska även tänka på hur det känns att processa och jobba i trädgården. En del får en härlig känsla av att använda ogräsbrännare då man kvickt ser resultat, medan andra inte tycker att det här är så vidare spännande och att det är synd om de insekter och myror som kommer mellan.

Det ska ju minsann vara roligt att ta hand om trädgården, och får man en kick av den här typen av ogräsbehandling så är det ett stort plus.

Ska man förvalta ogräset själv eller hyra in proffs som vet vad de gör?

Det är klart att man kan hyra in yrkesfolk för att få tempo på arbetet mot ogräset men det är viktigt att man själv aktivt tar del av arbetet. I varje fall om man inte har tänkt sig hyra in en trädgårdsmästare som kommer varje vecka för att göra det som måste göras därför att motarbeta samt förbereda.

Hur mycket man gör själv och vad man låter proffs alternativt barn sköta är förstås en individuell sak. Men det gäller att ha en bra plan samt ett mål. Då blir det nämligen lättare att nå fina resultat fort. Dessutom så måste man ju se det där med ogräshantering som en del av det samlade trädgårdsarbetet. Klicka på denna länk för mer info.

Före man börjar processa med ogräsmedel så kan det ju vara klokt att göra något åt mossa men man kan knappt hinna med allihopa behandlingar under en dag och skilda årstider är skilda lämpade för det som man behöver åstadkomma.

Ha allihopa hjälpmedel i förrådet för att hantera arbetet på ett smidigt sätt

Om det blir tid över och du ser att du skulle hinna med ogräset som växer i stengången mot huset så är det ju verkligen bra att ha en ogräsbrännare varaktig i förrådet. Se till att alltid ha ogräsmedel hemma.