Bör man satsa på Weibulls mosspreparat eller fungerar det lika bra med järnsulfat?

Endast fantasin sätter gränser för hur man kan nyttja järnsulfat åt mossan I trädgården. Möjligen kunde man ansluta Weibulls-blandningen till sprinklersystemet och köra detta på vårkanten…

Weibulls

Att man behöver göra något åt den där mossan som aldrig tycks ge sig är glasklart, men ska man investera på Weibulls mosspreparat eller kan det funka lika bra med järnsulfatpulver som man själv blandar med vatten?

Ultimata effekten med bästa mosspreparatet

Den ultimata effekten får man självklart med det preparat som sannerligen tar död på mossan och som samtidigt är gott för gräset. Att Weibulls produkter är populära råder det inga tvivel om, men om man ser på priser för färdigblandade antimossmedel så kan man ju börja reflektera på ifall det inte är klokare att personligen blanda alternativt att skaffa en fräsch järnsulfatprodukt.

ta bort mossa på stenplattor

Faktum är att det är mycket billigare att införskaffa medlet på allt-fraktfritt.se än att inbringa en märkesprodukt. Man får en 25 kg säck för samma pris som 3 förpackningar a 900 gram märkesprodukt med järnsulfat inuti. Men det är förstås betydelsefullt att du är medveten om hur du ska fördela järnsulfat och vatten på korrekt sätt över gräsmattan så att du får bästa möjliga resultat.

Samtliga snigelmedel baseras på järnsulfat

Något som kan vara intressant att observera är att en del snigelmedel har en bas som består av järnsulfat, alternativt järnvitriol som det också kallas för. Övriga är baserade på järnfosfat. När du väljer att köpa en dunk med järnsulfatet i pulverform som du därefter blandar med vanligt vatten så får du således samtidigt ett effektivt snigelmedel.

Du behöver inte införskaffa antisnigelmedlet separat då du använder sig av järnvitriolen och det är smidigt och bra att känna till.

Det är viktigt att använda ett säkert bekämpningsmedel

En sak som man också måste tänka på är hur samtliga preparat som man behandlar gräsmattan med påverkar miljön samt den egna hälsan. Ifall man köper en blandning som ska döda mossa och samtidigt göda gräset så kan det ju låta bra men icke ifall det här preparatet är giftigt.

En enorm fördel med att nyttja järnsulfat mot mossa i gräsmattan är att detta inte är giftigt eller farligt för miljön. Sniglarna flyr det är sant men man kan till exempel ej döda ogräs med järnvitriol. Det är enbart mossan och mördarsniglarna som ryker och för många så är det mer än tillräckligt.

Betala rätt kostnad för hanteringen av din gräsmatta

En del skrattar gott åt den märkeshysteri som tycks styra även bland de som pysslar i trädgården. När man kan köpa en påse med järnsulfat till en bråkdel av det pris som gäller för en mindre behållare från Weibulls så kan man ju undra varför människor inte utför det här i större utsträckning.

Problemet för vissa är det där med dosering och att man icke har rätt utrustning för att blanda järnsulfatet med vatten. Men i det här fallet så kan man lika gärna satsa på en mossa gti (eller införskaffa en ejektordunk samt blanda eget koncentrat för kaffepengar) som ger smidig blandning och därpå okomplicerad behandling av gräsmattan.

Det viktigaste är att behålla ett öppet sinne och betänka lite på hur man på bästa vis kan ta hand om gräsmattan och bli av med mossan. Beställ produkter på allt-fraktfritt.se