Wasser Maxx är Soda Streams största konkurrent

Wasser Maxx marknadsförs av Aga och är stora på marknaden för kolsyremaskiner. Man har kunnat få tag på kolsyremaskiner för hemmabruk i över hundra år, men inte förrän på 50-talet kom de ut på den kommersiella marknaden. Grundaren till alla kolsyremaskiners flaggskepp, Sodastream, skapade den första kolsyremaskinen som han då kallade för «Apparatus for aerating liquids», det skedde år 1903. Trots att idén har funnits med ett längre tag så dröjde det till 70- och 80-talen tills kolsyremaskinerna blev ordentligt populära.

Sodastream är självklart Wasser Maxx största konkurrent och lever väl på sin höga kvalitet och långa erfarenhet. Aga är dock också väletablerade och står sig någorlunda bra mot Sodastream tack vare hög kvalité samt aningen lägre priser. Aga tillverkar också carbonatorer, både för hemmabruk samt professionellt användande. De är kända som specialister på kolsyra.

Carbonatorer säljs allt mer, även till privatpersoner som gärna vill ha lyxen med tillgång till kolsyrat vatten direkt ur kranen. Vattnet kommer från det vanliga vattenröret och kolsyras i ett aggregat som fästes under vasken. Vissa av dessa har också vattenkylare vilket gör det lättare för kolsyran att stanna kvar i vattnet, samt gör det extra friskt samt fräscht varje gång man vill dricka lite bubbelvatten. En kolsyrepatron för en carbonator brukar innehålla kolsyra för ungefär 100 liter vatten.

Wasser Maxx har ett brett utbud av vanliga kolsyremaskiner, vilka dessutom är lite billigare än konkurrenten Sodastreams. Det är nog mycket tack vare kontinuerlig kvalitet och konkurrenskraftiga priser såsom Wasser Maxx lyckats bli en så pass stor medtävlare i spelet om kolsyrekunderna.

kolsyremaskin

Aga gör sina egna kolsyrepatroner som rymmer 425 gram kolsyra i enlighet med – europeisk standard. Sodastreams gaspatroner Alcojet och Alco2jet innehåller lika mycket och båda cylindrarna har samma typ av ventil så vilken som går att nyttja till båda märkena. Detta för att gaser inte ska kunna förväxlas och användas i farliga situationer.

En kolsyrepatron av denna standardstorlek räcker till ungefär 50 liter vatten, vilket förstås beror lite på hur mycket kolsyra man vill ha i sitt vatten. När kolsyran är förbrukad lämnar man in den hos sin återförsäljare och får en fylld till betydligt lägre pris än om man handlar en ny.

Aga gör inte bara Wasser Maxx kolsyremaskiner, carbonatorer samt utmärkt kolsyra, utan även aromer till bordsvatten. De har fruktiga smaker till bordsvatten som varken innehåller socker alternativt sötningsmedel, därtill har de två klassiska cideressenser. Andra företag som är framgångsrika på aromer samt essenser är Aromhuset, Sodastream, Bob och Sonjo.

Kolsyrat vatten är dyrt att köpa i vanliga butiker. Fastän innehållet i vilken läskflaska som helst båstår till ungefär 90 % av vatten, betalar vi mer för det än vad vi gör ifall vi kolsyrar och smaksätter vårt eget kranvatten. Störst vinst gör man på att göra sitt eget mineralvatten utan att tillsätta aromer, men oavsett så går man rätt så snabbt i vinst när man investerar in en sodastreamer.

Det är mycket lättare att få i sig tillräckligt med vätska ifall man dricker goda drycker. Istället för att förspilla slantar på dyra flaskor vichyvatten kan man göra sitt eget, som blir precis så som man vill ha det, samtidigt som man slipper bidra åt alla miljöföroreningar förknippade med vattentransporter. Med en Wasser Maxx blir vattnet billigare, roligare, godare samt mer miljövänligt.