Vatten med smak av hallon på jobbet

Hallon är en söt, god och somrig smak som har en odiskutabel plats i vår svenska matkultur. Nyplockade, solvarma hallon med lite vaniljglass alternativt en klick grädde är det inte många övriga sötsaker i världen som slår. Hallon är också smakligt som paj, i hälsosamma smoothies eller som kräm. Vi har massor hallon i Sverige och man kan antingen plocka dem själv eller köpa från affären när det är säsong, annars är det också vanligt att man köper frysta hallon för att kunna njuta av dem året om.

kolsyrat mineralvatten smakerkolsyrat vatten essenserbordsvatten smakerläskkoncentratkolsyrat vattenvichyvattenbordsvatten

När Aromhuset nyligen lanserade sina 20 smaker för kolsyrat vatten så var Hallon en uppenbar succé. Det är en klassisk smak som lämpar sig väl i dricka och uppskattas av allihopa från de allra minsta till de allra äldsta. Aromhusets smaker för kolsyrat vatten gjorde snabbt succé och hallon tillhörde en av de mest framgångsrika smakerna. Aromhusets produkter är fullständigt fria från socker och sötningsmedel, men på samma gång rika på både smak och sötma. Man kan alltså äntligen njuta av goda smaker utan att behöva oroa sig för ett ökat kaloriintag, sockerchockar, hål i tänderna eller framtida hälsoproblem orsakade av kemiska tillsatser. Det är en stor anledning till varför smakerna har blivit så pass populära som de har.

En annan orsak till Aromhusets framgång är att folk dricker mer och mer smaksatt kolsyrat vatten, och att spendera överpris för att släpa hem tunga flaskor med vatten känns tråkigt och onödigt om det finns enklare och billigare alternativ. Aromhusets smaker kan användas lika väl till köpt sodavatten som till billigare och miljövänligare hemkolsyrat vatten – resultatet blir detsamma. Genom att ha sina favoritsmaker från Aromhuset hemma i köket så har man jämt tillgång till gott vatten. Flera av smakerna kan dessutom med fördel mixas för ännu mer intressanta kombinationer.

Nu släpper Gert Strand AB – som ligger bakom Aromhuset – sex av sina mest populära smaker i nytt format. Tanken är att smakerna ska kunna säljas till bolag som har en vattenautomat åtkomlig på jobbet för personalen att dricka från. Allt fler chefer blir medvetna om vattnets goda inverkan på både hälsa och arbetsförmåga och genom att uppmuntra till ett ökat vattenintag så får man i längden både friskare och muntrare personal. Vanligt slätt vatten är möjligen inte det mest inspirerande man kan dricka under arbetsdagen, men finns det en vattentank som ständigt är fylld med kallt, friskt, kolsyrat vatten – och dessutom någon god smak att tillsätta – så blir intresset för att fylla på vattennivån ett helt annat.

En av smakerna som släpps i detta nya format är hallon. Den nya flaskan är mycket större än den som lanserats för privatpersoner och rymmer hela 270 ml arom. Ifall man doserar enligt anvisningarna så räcker varje flaska till ungefär 58 liter vatten. Ett pumptryck är lagom till att smaksätta en mindre plastmugg av standardtyp på 150 ml och 3-4 pumptryck är en bra dos till en halv liter vatten. Självklart är man fri att dosera hur mycket alternativt lite man personligen vill. De övriga fem smakerna i det nya utbudet är granatäpple, äpple, blåbär, persika samt melon.