Vatten med fantastisk smak medför mer fokuserad arbetskraft

Hälsotrenderna sprider sig som löpeld nu för tiden. Man blir mer och mer försiktig med vad man äter, dricker och hur man lever sitt liv. De flesta inkluderar idag någon typ av träning i sin vardag därför att hålla sina kroppar starka samt sina huvuden pigga.

En livsviktig del i att hålla sig frisk och stark är att se till så att kroppens vattenförråd hela tiden är välfyllt. Våra kroppar består till en oerhört stor del av vatten och ingen levande organism på vår jord klarar sig utan denna genomskinliga, kemiska sammansättning. Som inaktiv behöver man dricka mellan 1-2 liter vatten om dagen, men vid minsta aktivitet ska dosen ökas. Om det är varmare än vanligt, alternativt om man utsätts för stressande situationer så ska även intaget ökas då man genom svett förlorar betydligt mer vätska än man tror. Naturligtvis bör man också se till att dricka mycket vatten när man tränar och i samband med intag av vätskedrivande drycker såsom kaffe alternativt te. Det är inte ständigt man känner törst när man är på väg att bli uttorkad, men saker som torr mun/hy, spruckna läppar, huvudvärk och matthet är ofta tecken på att man måste dricka mer vatten.

smakaromersmaker för mineralvattensmakessenser kolsyrat vatten

På arbetsplatserna runt om i Sverige har man insett värdet av att de anställda har tillgång till friskt, inbjudande vatten dagen lång. Man installerar vattenautomater med både stilla samt kolsyrat vatten – självfallet kylt! Arbetarna kan gå till vattenautomaten och ladda på en mindre plastkopp, en favoritmugg alternativt en halvlitersflaska att ta med bort till sin privata arbetsstation. Det blir ett litet avbrott från arbetsuppgifterna som skänker en tillfälle att interagera med kollegor, sträcka på benen och viktigast av allting – fylla på sitt vätskeförråd. Man kommer mestadels åter till arbetet med klarare huvud samt bättre fokus på sitt arbete.

Till dessa vattenautomater på arbetsplatserna har Aromhuset nu tagit fram smaker som kan blandas med hjälp av det kolsyrade vattnet. Vi uppskattar en aning smak i vårt bubbelvatten – den trenden är konkret då det köps mer smaksatt kolsyrat vatten från affärerna idag än naturellt. Smakerna kommer i smarta pumpflaskor där ett pumptag är lagom åt 15 ml kolsyrat vatten vilket är vad en plastmugg rymmer. Vill man fylla på en halvlitersflaska för att ta med sig till sin egen arbetsstation så är det lagom med 3-4 pumptag från aromflaskan.

Det finns nu sex annorlunda smaker bland de som är framtagna för vatten på jobbet-automater, de är: äpple, granatäpple, hallon, blåbär, persika samt melon. Varje flaska består av 270 ml arom vilket räcker till ungefär 58 liter vatten om den doseras enligt anvisningarna.

Aromhuset har med kraftig succé också tagit fram aromer för smaksatt kolsyrat vatten för hemmabruk, dessa kommer i mindre flaskor om 30 ml, men finns i hela 16 mumsiga smaker. Det fina med Aromhusets smaker är att de varken består av socker eller någon form av kemiska sötningsmedel, de är absolut fria från onödiga tillsatser och har inga kalorier. Det medför att de passar alla från diabetiker till barn och hälsomedvetna människor som vill hålla nere intaget av socker och kemiska tillsatser.