SodaStream kan hamna i strid medd Coca Cola

SodaStream har plockat fsamman 3714 tomma Coca Cola burkar och fyllt en enorm bur för att visa på hur miljödåligt det är att inte blanda läsken hemma i stället.

Coca Cola hotar SodaStream samt kräver att deras burkar inte får användas i en av SodaStreams reklamkampanjer. I ett hotbrev från Coca Colas jurister till SodaStream hävdar Coca Cola att de äger alla sina aluminiumburkar och att ingen annan har rätt att utnyttja dem. NNu går SodaStream till motattack genom att offentliggöra hotet världen över.

Detta är vansinne. Om Coca Cola hävdar att de äger alla sina burkar då måste de ju också ansvara för att feja opp burkarna. Istället för att tacka oss för att vi plockar upp deras skräp får vi ett hotbrev från deras jurist. ”

Daniel Birnbaum, direktör på SodaStream

Kampanjen Coca Cola är bestört över innehåller burar fyllda med flaskor samt aluminiumburkar. Buren skall symbolisera den miljöförstöring som läskedrycker samt vatten på flaska samt ask innebär. I Sverige placerades buren i Kungsträdgården i Stockholm under våren och budskapet på den svenska buren är att en medel svensk familj på fyra personer förbrukar tillsammans 3 714 flaskor samt burkar på fem år. Alla dessa flaskor samt burkar kan ersättas av en endaste återanvändbar flaska från SodaStream.

kolsyrat bubbelvatten smakerkolsyrat vatten essenserbordsvattenessenserläsk syprupmineralvattenseltersvattenbordsvatten

Man kan tycka att SodaStream är mindre begåvade som går i strid med jätten Coca Cola. Då ska man känna till att SodaStream i flertalet decenier själva angripit andra företag för att beskydda sitt monopol att fylla sina kolsyreflaskor.

Kolsyreflaskor är en förpackning {och SodaStream har förlorat i många länder. Men i Sverige har SodaStream just vunnit mot Vikingsoda i Tingsrätten mot alla odds samt fastän det finns EU-prejudikat.

Vikingsoda är en stor miljökämpe med läskmaskiner, kolsyra, läskkoncentrat och bordsvattenessenser.

Så Coca Cola har att välja. Går man i strid så är det mot en stridsvan antagonist som – i varje fall i Sverige – kan vinna ehuru dom skulle förlorat i andra länder. Och dessa burkar är plockade i Sverige.

Mer info på:

http://www.cisionwire.se/sodastream/r/coca-cola-forklarar-krig-mot-sodastream,c9275471