Soda Stream Design – för den som föredrar attraktiv design

Sodastream Design är namnet på en av Sodastreams kolsyremaskiner. Sodastream Design är stilrent designad i silver samt svart och kommer vanligen med två PET-flaskor i plast samt en Alco2jet kolsyreflaska. Exakt denna modell – Sodastream Design – har idag utgått ur många butikers sortiment, troligtvis är det en utgående modell från Sodastream då den t ex inte finns i sortimentet på Sodastreams egen webbsida.

De kolsyremaskiner Sodastream marknadsför i dagsläget är dessa fyra: Sodastream Jet – Klassisk Design; Sodastream Genesis – Modern samt slimmad design; Sodastream Penguin – Enda kolsyremaskinen med glaskaraffer, samt slutligen Sodastream Pure – Stil och komfort.

smakaromersmaker för mineralvattensmakessenser kolsyrat vatten

En Sodastream Jet kan man idag lätt hitta för omkring 600 kronor, inklusive PET-flaskor samt gaspatron. På andra sidan prislistan står Sodastream Penguin som går på ungefär 1800 kronor, inklusive två glaskaraffer samt en kolsyrepatron. Mellan dessa prisklasser rör sig Pure- och Genesismodellerna. En billig kolsyremaskin är inte nödvändigtvis bättre än en kostsam, men uppskattar man design och fräcka detaljer kan man lägga en extra slant för en lite mer exklusiv modell.

Sodastream konkurrerar med en del övriga affärsverksamheter när det gäller försäljningen av kolsyremaskiner, men det är Wassermaxx som är den främsta konkurrenten. Wassermaxx, som marknadsförs av Aga, erbjuder motsvarande kolsyremaskiner som Sodastream i ungefär samma prisklasser. Vilket märke man väljer har mest att göra med personlig smak.

Wassermaxx saluför också sina egna kolsyrepatroner under företagsnamnet Aga. Aga har profilerat sig på marknaden som specialister gällande kolsyra och tillverkar kolsyrepatroner av precis samma storlek som Sodastreams Alcojet. Även ventilen är likadan – i enlighet med europeisk standard – så oavsett vilket märke man har på sin kolsyremaskin så funkar bägge kolsyrepatronerna lika bra.

Det är relativt lätt att hitta kolsyremaskiner idag, intresset är återuppväckt sedan dvalan under 90-talet och man kan hitta sodastreamers i alla elektronikaffärer samt större varuhus. Alla som säljer sodastreamers säljer vanligen också kolsyrepatroner, men kolla upp så att de också byter in gamla mot nya.

Att byta in sin kolsyrepatron mot en ny är billigare och vettigare än att inhandla nya hela tiden. En kolsyrepatron för moderna kolsyremaskiner från den svenska marknaden rymmer 425 gram kolsyra, vilket räcker till omkring 50 liter vatten. Med tanke på hur billigt samt hälsosamt vårt svenska kranvatten är så är det en god investering om man gillar kolsyra.

Det är inte endast för privatekonomin som en kolsyremaskin är en bra investering, utan dessutom för miljön. Tunga transporter kör var dag runt på våra vägar och släpper ut onödiga, miljövådliga gifter. Om man kolsyrar sitt eget kranvatten så slipper man bidra till detta. Därutöver slipper man en massa onödigt avfall.

Är man mer av en läskfantast så finns det också andra fördelar. Med tanke på hur många skilda företag som var och en producerar olika smaker på läskessenser så är möjligheterna i stort sett oändliga. Man kan experimentera fram egna favoritsmaker, alternativt bara nöja sig med de redan existerande. Aromhuset, Sodastream, Aga, Bob och Sonjo är namn på några bolag som producerar läskessenser och bordsvattenaromer.

Med en Sodastream är kolsyrat hela tiden färskt samt nära till hands, och man behöver inte släpa det med sig från affären. Soda Stream Design blev – både gällande användarvänlighet samt design – Råd och Röns favorit i ett test som utfördes 2007.