Snygg kolsyremaskin i köket – Wassermaxx Deluxe

Bland Wassermaxx produkter ingår Wassermaxx Deluxe som har en oerhört attraktiv design. Den är designad i rostfritt stål och har både mer klass samt tyngd än sina småsyskon. Prismässigt ligger Wassermaxx Deluxe på runt 1000-lappen, och då ingår en kolsyrepatron från Aga samt två PET-flaskor.

Det enda man måste göra sedan är att lämna in sin kolsyrepatron mot en fylld när den, efter ungefär 50 liter vatten, tar slut, samt hålla PET-flaskorna rena och fräscha. En ny gaspatron från Aga kostar drygt 200 kronor medan ett inbyte går på under 100-lappen. PET-flaskorna ska inte diskas i maskin, men är lätta att rengöra för hand med hjälp av lite diskmedel samt vatten.

Wassermaxx Deluxe ger gott kolsyrat vatten eller smarrig läsk på enbart några sekunder. Man fyller PET-flaskan med vatten, skruvar fast den i maskinen och trycker på knappen och tjoff, så är vattnet fullt med krispiga bubblor. Vill man därefter smaksätta vattnet med läskessenser alternativt bordsvattenaromer så droppar man bara i dessa efter tycke och smak.

Aga, som ju marknadsför Wassermaxx, framställer egna essenser, dels bordsvattenaromer med fruktiga smaker, utan sötningstillsatser och socker, dels cider- och energidrycksessenser. De har inget stort sortiment, men det de erbjuder håller hög kvalitet. Det finns självfallet andra märken man kan testa när det gäller smak. Sodastream har massor smaker, de består av i regel både artificiella sötningsmedel samt socker. Aromhuset har ett brett sortiment av bordsvattenaromer utan socker samt sötningsmedel, de är lätta att beställa från allt-fraktfritt.com. Andra bolag som gör olika essenser är Sonjo samt saftföretaget Bob.

sodastreamer kolsyrat vatten smakerläskvichy vattenmineralvatten

Vatten är nödvändigt för oss att inta, vi bör få i oss omkring 1-2 liter vatten om dagen och det är för flera tufft. Har man en Wassermaxx Deluxe, alternativt en annan typ av kolsyremaskin blir vattendrickandet roligare. Man kan prova fram olika favoritsmaker och variera smaklöst bubbelvatten med riktigt smakrika läskedrycker, allt efter personlig dagsform.

Att inhandla vatten på flaska är sanslöst dyrt om man räknar på literpriset. Vårt kranvatten kostar ca 1000 gånger mindre än buteljerat vatten. Riktigt så kraftig skillnad är det inte om man räknar in kostnader för kolsyra samt eventuell smaksättare, men oavsett så kommer man undan bra mycket billigare genom att göra sitt eget bordsvatten mot att köpa buteljerat mineralvatten.

Andra fördelar är att man får det exakt så som man vill ha det, flera gånger kan Ramlösa, Loka samt Vichy Nouveau upplevas som lite blaskiga då smaksättningen är oerhört mild. Ifall man smaksätter själv så anpassar man mängd efter individuell smak. Man slipper därutöver släpa tunga flaskor, burkar samt backar fram och tillbaka till affären, med en sodastreamer har man allt man behöver hemma. Bara co2 cylindern behöver fyllas på någon gång då och då. Detta innebär självklart också att man gör en god handling för miljön. Man slipper bidra till alla transporter av vatten och läsk som släpper ut orimliga mängder koldioxid i vår atmosfär.

Man kan hitta mängder av annorlunda kolsyremaskiner i handeln, de största märken är Wassermaxx och Sodastream. Wassermaxx Deluxe finns att köpa i välsorterade elektronikaffärer och i större varuhus.