Smultronvatten som får barnasinnet att vakna till liv

Smultron är en av Aromhusets tre nya smaker för kolsyrat bordsvatten. Framgången fortskrider för Gert Strand ABs bordsvattenaromer och sortimentet växer. Utöver de tre nya vattenaromerna tillkommer också två nya smaker för grädde. Att Strands smaksättare inte har några kalorier eller kolhydrater bidrar säkerligen till framgångarna, men det råder ingen tveksamhet om att smakerna är värdiga all uppmärksamhet.

smaksatt bordsvattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Aromhusets smultron för en åter till barndomens sena somrar. Man promenerade ut i skogsbrynen eller till vägkanterna för att plocka på sig dessa naturliga smågodis. Traditionen innebar att man skulle trä de smultronen på strån, men ofta hann de inte så långt utan åkte ned i glupska barnamagar på vägen. Smultronen, som liknar mindre jordgubbar, har en mycket ljuv och len arom som framför allt uppskattas av barn. Därmed inte sagt att smultron inte skulle fånga vuxnas entusiasm, en tydligare smak av sommar, sol och växtlighet får man leta efter.

Att intaga kolsyrat vatten med arom ersätter vanligt, slätt vatten och smaklöst bubbelvatten mer och mer. Varför dricka trist när man kan intaga kul? De färdigsmaksatta vattensorterna som finns ute i ffärerna kostar multum gentemot kranvattnet därhemma, ändå går försäljningen strålande! Kranvattnet är det hälsosammaste vatten man kan finna i Sverige, rent och uppiggande samt kristallklart. För att pigga upp det lite gör man klokt i att fixa en kolsyremaskin.

En kolsyremaskin går att få tag på för nedanför tusenlappen och kolsyrepatronen räcker till flera liter. Ifall man verkligen tycker om kolsyrat vatten så är det här en klyftig investering. Man får färskt kolsyrat vatten, med exakt den mängd bubblor man önskar. Med Gert Strand ABs smaksättare får man dessutom precis den arom man önskar, ifall det nu råkar vara just nykomlingen Smultron, exotiska Cherimoya eller storfavoriten Citron. Hela 23 smaker finns inom Strands sortiment, alla med sin särskilda arom och beundrarskara.

De andra 2 nykomlingarna under varumärket romhuset är Lingon och Pepparmint. Ytterligare ett älskat, svenskt bär, och en lite mer våghalsig smaksättare för bubbelvatten.

En pava av Aromhusets bordsvattenaromer rymmer 30 ml, det är mindre flaskor det handlar om. Fastän sin lilla mängd så räcker flaskan till att krydda hela 15 liter kolsyrat vatten så kostnaden per liter är mycket liten. Äger man ingen kolsyremaskin är det möjligt att droppa de goda essenserna i smaklöst bubbelvatten om man önskar.

Man doserar bordsvattenaromerna med flaskornas kork, 2/3 är lika med två ml som är lagom till 1 liter vatten. Man kan även använda sig av den medföljande pipetten som är särskilt praktisk när man önskar mäta upp mindre mängder vatten.

För att köpa Aromhusets Smultron, eller något annat ur Aromhusets serie så gör man så billigast direkt från Gert Strand ABs egen webbshop www.allt-fraktfritt.com. Här listas alla smaker ur samtliga serier. Driver man ett företag och vill införskaffa större flaskor finns några smaker att hitta i 270 ml-flaskor med pumpkork.

Gör dig personligen en service och smaka Aromhusets bordsvattenarom med smak av Smultron, slut ögonen och fantisera dig tillbaka till barndomens somrar och alla små smultronställen de bestod av.