Smaksatt kolsyrat vatten – uppfriskande och nyttigt

Den ökade efterfrågan på smaksatt kolsyrat vatten har varit ganska enastående, den ökade efterfrågan beror tveklöst delvis på grund av satsningen på en “friskare livsstil” samt den misstro som många människor har för kranvatten.

Smaksatt vatten – de näringsmässiga fakta med efterfrågan på den sundare livsstil som går hand i hand med det ökade intresset för vad vi i själva verket äter samt dricker, de “näringsmässiga fakta” som finns på etiketterna av livsmedel och drycker granskas som aldrig tidigare.

sodavatten

Men som du kan ana, utan att tvinga i dig något av diverse smaksatta vatten som vi dricker, finns det någorlunda mycket att rapportera om.

Men producenterna vrider och vänder gällande märkningsreglerna som innebär att du missar flera av detaljerna i vad som finns i drycken på etiketten och lite är det vad folk förväntar sig att se, trots att de inte fullt ut fattar vad det hela innebär.

Ett av de mest frapperande exemplen är ändå Coca Cola med sitt budskap att en burk Coca Cola innehåller lika mycket socker som ett motsvarande glas innehållandes apelsinjuice (ungefär 10 bitar socker).

Att dessutom Coca Cola saknar allt vad vitaminer samt mineraler som finns i fruktjuice väljer de att ej yttra något om.

Om du nu tycker att 10 bitar socker låter mycket – vilket det är – så inspektera vad en Milkshake på MacDonalds innehåller, motsvarande 16 bitar socker av kolhydrater!

Fler och fler inser vådan av att stoppa i sig en massa extra socker. Läskedryckstillverkarna lanserar då istället lightdrycker som istället består av sötningsmedel av tveksamma hälsoskäl.

Smaksatt kolsyrat vatten, vinner mer och mer mark som ersättare av de vanliga läskedryckerna.

Här i Sverige borde vi skatta oss särskilt lyckliga där vårt vanliga kranvatten kan vara renare än de flaskor med vatten som finns att inhandla i livsmedelshallarna.

Smaksatt vatten – ett mer hälsosamt val och med kravet på en sundare livsstil går det ökade intresset för vad vi i själva verket äter och dricker.

Konsumenter väljer alltmer sin mat och dryckesval baserade på näringsinnehåll samt den näringsmässiga informationen på etiketterna som aldrig förr.

Konsumenter är också mer medvetna om vikten av vattentillförsel som en del av en hälsosam livsstil. Att hålla kroppen väl hydrerad ger bättre energinivåer, hjälper till att spola toxiner som kommer från ditt system, och hjälper till att hålla huden ungdomlig.

Vatten, i motsats till traditionella kolsyrade drycker, juice, kaffe etc är kalori fri och har inga negativa egenskaper, men låt oss vara fullkomligt ärliga, det kan vara lite trist.

Vatten som fått smak genom sockerfria aromer erbjuder alla fördelarna med rent vatten men med extra plus för att det smakar gott, och med så massa intressanta och briljanta smaker som finns tillgängliga nu finns det jämt en smak som kan tilfresställa också den mest blaserade av provsmakare.

Härlig smak, inga kalorier är ett självklart val för den hälsomedvetna konsumenten.