Smaksätt ditt kolsyrade vatten med Aromhusets smak av päron

Ett saftigt päron uppskattas av både vuxna och barn i blandade åldrar. Det plockas från päronträdet som är ett stort, rakt träd som är närapå lika slittåligt som äppelträdet. Päronet är, precis som äpplet, en av få frukter som helst växer samt frodas i vårt sydsvenska klimat och har funnits här sedan Medeltiden. Päronen mognar under sensommaren och har sin skördetid mellan augusti och september. Päron kan lagras rätt så länge i kylig miljö, men är mycket känsligt för stötar varefter det ruttnar kvickt.

sodastreamer kolsyrat bubbelvatten smakerläskeblaskvichy vattenmineralvatten

Smaken av ett moget päron är söt samt mjuk och är inte alls lika syrligt som äpplet. Det finns annorlunda sorter och både smak och konsistens varierar. Ett päron kan vara tämligen torrt, mjöligt eller så saftigt att det är problematiskt med all saft som rinner ur det när man sätter tänderna i det. Vanligtvis används päronet till att ätas som det är, men då och då görs det dessutom mos eller juice.

När Gert Strand skulle ta fram 16 smakessenser åt kolsyrat vatten så valde han att göra en essens med smak av Päron. Han var bestämd på att det skulle kunna bli en favorit bland många. Aromhusets Päron är en essens fullkomligt utan socker eller sötningsmedel. Både smak och lukt stämmer fullständigt överens med riktiga päron och att ha päronsmak i sitt bordsvatten är riktigt gott samt uppfriskande.

Alla Aromhusets smaker går att mixa med varandra. Just Päron är mycket god som den är alternativt ihop med Äpple alternativt Persika. Päron samt Vanilj är också en klockren kombination, om än kanske aningen otippad.

Det faktum att Aromhusets essenser är fria från socker gör att de ligger oerhört rätt i tiden. De kan drickas med gott samvete av både barn samt vuxna och är absolut ett piggare alternativ än vanligt, slätt vatten. Vi dricker överhuvudtaget mer kolsyrat vatten än tidigare och smaksatt kolsyrat vatten säljs det mer av i butikerna är naturellt. Efterfrågan är ofantlig men utbudet är, även om det är betydligt större än i de flesta övriga länder, fortfarande ganska begränsat. Det finns ganska många smaker, men smakstyrkan är vanligtvis mycket svag och emellanåt hade det varit smakligt med aningen extra smak.

Aromhusets essensflaskor består av 30 ml koncentrerad smak och räcker till ca 15 liter kolsyrat vatten. Man rekommenderar 2 ml essens per liter vatten för att få en smakstyrka som ligger något ovan den man httar i butikens drycker. Det är dock fullkomligt upp till en själv ifall man vill ha svagare eller starkare smak och med flaskans kapsyl alternativt medföljande doseringspipett är doseringen minsann lätt.

Man kan nyttja Aromhusets Päron till färdigt kolsyrat vatten från affären, men vill man spara lite pengar, slit och släp och göra en god gärning för miljön, så kan man lika gärna investera i en kolsyremaskin och åstadkomma jobbet själv. Det tar inte mer än några sekunder att kolsyra kranvatten och resultatet blir detsamma som det man får från de dyra märkena i närbutikens hyllor. Vad gäller Aromhusets Päron samt övriga essenser så passar de lika bra att ha i samtliga sorters kolsyrat vatten.