Smaker från Soda Stream förgyller ditt vatten

Det finns en hel del Sodastream smaker på marknaden. Sodastream var först med att producera kolsyremaskiner för hemmet, det skedde av en man vid namn Guy Gilbey så tidigt som år 1903. Rika hushåll, och bl a det brittiska kungahuset blev först med att få tillgång till sodastreamers men inte förrän på 50-talet nådde de den kommersiella marknaden.

Sodastreams stora genomslag kom under 70-talet och höll i sig genom 80-talet. Än idag är vi flera som har nostalgiska barndomsminnen förknippade med Sodastream. På 90-talet hade intresset för bubbelmaskinerna svalnat och man sålde knappast några maskiner alternativt komplement alls. Idag ser vi hur trenden har vänt, försäljningen av sodastreamers är större än tidigare.

bubbelvatten smakersodastreamsodastreamer mineralvattenbubbelvatten

Det ligger helt rätt i tiden att införskaffa sig en Sodastream, vi dricker mer och mer kolsyrade drycker och dagens konsumenter är inte villiga att kompromissa med det de vill ha. De kolsyrade drycker man köper i affären består till minst 90 % rent vatten, vatten som vi har, om inte ännu renare, genast i våra kranar. Svenskt vatten är ett av de renaste vatten man kan hitta på jorden, och Livsmedelsverket genomför regelbundet noggranna kontroller för att garantera vattnets höga kvalitet.

Vatten är det nyttigaste man kan intaga, men i längden kan det kännas tråkigt att dricka det slätt ur kranen. Lite kolsyra åstadkommer hela skillnaden och kanske en aning smak åt den som inte uppskattar smaklöst vatten. Ramlösa, Vichyvatten samt Loka är namnen på några av våra populäraste mineralvatten, de finns både med samt utan smak och utbudet på smaker är tämligen stort.

Kånkandet av dessa flaskor från affären och därpå åter igen för återvinning är både dyrt samt tröttsamt, för att inte tala om vilket slitage det utgör för miljön med allihopa transporter och onödigt skräp. Ifall man har sin egen kolsyremaskin så kan man på bara några sekunder ha klart mineralvatten hemma i köket, utan vare sig dyra inköp samt släpande av flaskor hit och dit.

Med hjälp av en egen sodastreamer kan man personligen fastslå hur mycket kolsyra man vill ha i sitt vatten, vilken smak man känner för i ögonblicket, och hur mycket smak man vill ha. Det är således på alla sätt mer bekvämt och gott att göra sitt eget bordsvatten.

Gillar man läsk så har Sodastream smaker åt de flestas uppskattning. I det totala utbudet som presenteras på Sodastreams hemsida så uppgår antalet till 25 olika smaker, där inkluderas läskessenser, bordsvattenaromer samt light-smaker för den som är försiktig med kalorier. Det är dock inte enkelt att hitta alla dessa Sodastream smaker ute i handeln.

Aga, som är Sodastreams största konkurrent framställer även egna smaker, mest bordsvattenaromer. Andra som framställer goda essenser samt aromer är Aromhuset som har 16 annorlunda aromer och 35 års erfarenhet, och Sonjo som erbjuder intressanta smaker som exempelvis originalsmaken på Champis. Saftföretaget Bob gör läskessenser helt utan sötningsmedel men med tämligen hög andel socker.

När det gäller Sodastreams egna smaker så är det bra att vara medveten om att de flesta består av både sötningsmedel samt socker, det gör att sockerhalten är något lägre än i till exempel Bobs essenser. Aromhuset har varken i socker alternativt sötningsmedel i sina aromer och är därmed ett ganska hälsosamt alternativ. Lightvarianterna av Sodastream smaker består av inget socker alls.