Oavsett diet så kan du nu dricka smakligt bordsvatten

Allt fler går på sockerfria dieter

När man går på en specifik diet så är socker i regel antingen helt uteslutet, eller så är det rekommenderat att man kraftigt drar ner på intaget. Sockerfria dieter som LCHF, Atkins, Dukan och andra lågkolhydratsdieter har slagit i genom enormt de senaste åren och allt fler exkluderar sockret ur sin kost. Vissa substituerar sockret med sötningsmedel som Sucralose, Stevia eller Aspartam.

Begränsat dryckesutbud

Vad man dricker under en lågkolhydratsdiet bli genast enormt begränsat, visst blir maten också begränsad, men nya recept utvecklas ständigt och idag finns det recept gällande allt från pannkakor till bröd och tårtor som inte har några kolhydrater att tala om i sig. Men vad gäller dryck då? Vad kan man dricka med gott samvete om man går på en diet som inte tillåter socker? Inte juice, inte läsk (bortsett från light givetvis), inte saft…

Vatten är, som vi samtliga vet, den i särklass nyttigaste drycken och ett intag på en-två liter per dag rekommenderas alla – utöver det man får i sig via maten.

kolsyremaskin

Svenskt kranvatten – nyttigaste drycken

Det svenska kranvattnet slår i stort sett allt övrigt vatten när det handlar om vilket som är mest nyttigt att dricka. Vi har verkligen tur att ha så banal tillgång till fräscht vatten direkt ur våra kranar, det är inte alla förunnat. Kolsyrat vatten har de flesta dock inte tillgång till direkt ur kranen, även om kolsyrekranar installeras i allt fler hem för varje år som passerar. Kolsyrat vatten får de flesta köpa från affären, om de inte har en kolsyremaskin i hemmet vill säga.

Kolsyrat vatten bidrar till frisk känsla

Kolsyrat vatten är fritt fram att hälla i sig oavsett vilken diet man tillämpar, kolsyran tillför inga kalorier och därför heller inga kolhydrater. Att dricka kolsyrat vatten ger ofta en mycket festligare känsla än att dricka slätt vatten, dessutom är känslan av de krispiga bubblorna i mun och svalget skönt uppfriskande. Många tycker även att kolsyrat vatten hjälper till med matsmältningen ifall man ätit lite för mycket, så i samband med just mat är bubbelvatten suveränt.

Många kolsyrade vattensorter har fått smak, ett koncept som fartfyllt blev vida uppskattat. Svenskarna dricker massor av Ramlösa, Vichyvatten samt Loka, som fått smak från friska, syrliga och mjuka smaker ur frukt- och bärriket. Det smaksatta, kolsyrade vattnet innehåller inget socker och heller inte sötningsmedel, så de är inte söta att dricka, de har bara en svag smak av något gott.

Smaksätt ditt kolsyrade vatten med Aromhusets bordsvattenaromer

Om man kolsyrar sitt eget vatten hemma, så kan man sätta smak på det tillsammans med någon av Aromhusets 22 fantastiska smaker för bordsvatten. En liten flaska räcker till 15 liter vatten och smaksortimentet täcker alla spektrum. Traditionell, frisk Citron, len Banan, uppfriskande Pepparmint alternativt exotisk Cherimoya – du väljer! Sju av smakerna ur Aromhusets bordsvattenaromsortiment kan också köpas i stora 270 ml-flaskor.

Gert Strand AB heter företaget som står bakom Aromhusets framgångsrika bordsvattenaromer. De vida smakerna innehåller inget socker och heller inget sötningsmedel, så den som tillämpar en strikt diet kan med gott samvete njuta av läcker dryck tack vare dessa produkter. Det är inte bara bantare som gynnas av Aromhusets bordsvattenaromer, utan samtliga som värderar ett sunt liv utan socker och onödiga tillsatser.

Handla dina bordsvattenaromer from Aromhuset via www.allt-fraktfritt.com.