Mjuk och lekfull smak av söt skumbanan – med Aromhusets essens

Smaksätt ditt kolsyrade vatten med spännande smak av skumbanan. Smakessensen Banan blir barnens favorit i bubbelvattnet, kanske tillsammans med Toffee Kola. Då essenserna är helt fria från socker så kan man njuta av smaskig smak av skumbanan utan oro för välbefinnande, vikt alternativt sockerchockar.

Smaken av banan förknippar vi ofta med barndomen. Banan ges i mosad form till ordentligt små barn och är praktisk att ge i sitt skal till lite större barn. Smaken är söt och mjuk och passar därmed små barnmunnar alldeles utmärkt. Dock brukar vi fortsätta att älska banan också upp i vuxen ålder. Banan som ingrediens i desserter är vanligt, till exempel Marängsviss, Banana Split alternativt enbart vanlig bananglass.

kolsyrat bubbelvatten smakerkolsyrat mineralvatten essenserbordsvattenessenserläskkoncentratmineralvattenvichyvattenbordsvatten

Aromhuset heter det märke av smakessenser för kolsyrat vatten som är framtaget av Gert Strand AB. Det finns 16 annorlunda smaker, däribland Banan. Alla 16 essenser är fria från socker samt sötningsmedel och all sötma i essenserna kommer från de naturliga aromerna. Aromhusets Banan skänker ens kolsyrade vatten söt och mjuk smak och kan med fördel också blandas med andra smaker. Då banan är en exotisk frukt passar den bra tillsammans med både Melon, Persika och Ananas, men även tillsammans med Toffee Kola – då själva banansmaken är lite åt skumbananshållet. Det roliga med Aromhusets essenser är att man kan mixa hur man vill och på så vis få fram smaker som annars inte går att finna.

Smaksatt kolsyrat vatten har vunnit mycket mark bland oss svenskar på senare år, vi dricker idag mer smaksatt kolsyrat vatten är naturellt dito och sortimentet har ökat fort. Ändå tyckte Gert Strand att det fanns en brist på varierad smakstyrka och miljövänliga alternativ och fann lösningen tillsammans med sina essenser. Genom att själv smaksätta det kolsyrade vattnet väljer man precis hur mycket smak man vill ha i sitt vatten. Därutöver fungerar Aromhusets essenser lika bra i hemkolsyrat vatten som i handlat sodavatten vilket medför att man kan välja det miljövänliga alternativet om man vill. Transporterna av kolsyrat vatten bidrar till otroliga mängder miljöutsläpp och det färdiga sodavattnet är enormt kostsamt i jämförelse med kranvatten som kolsyras hemma.

Flaskorna med essens till kolsyrat vatten från Aromhuset innehåller 30 ml arom. Strand rekommenderar att man blandar ca 2 ml essens i en liter vatten som utgångsläge. Därpå kan man addera alternativt dra ifrån efter hur man vill att det ska smaka. Det färdiga smaksatta bubbelvatten man finner i affär har relativt svag smak, motsvarande ca 1 ml av Aromhusets essenser per liter vatten.

Man kan också använda Aromhusets Banan som smaksättare i annat, det är roligt att experimentera med smakerna i t ex grädde, yoghurt samt glass.

Man doserar aromerna med den lilla flaskans kapsyl som rymmer 3 ml, men en doseringspipett följer också med så att man kan dosera med ännu större precision. Det kan behövas om man t ex vill smaksätta en relativt liten mängd vatten.