Massor möjligheter med en kolsyremaskin

Soda Vatten kan antingen utgöras ha naturliga salter och mineraler eller av tillsatser. Idag kallar vi ofta all sorts kolsyrat vatten utan smak för soda vatten och det är hur lätt som helst att ordna till hemma med hjälp av en kolsyremaskin från t ex Soda Stream eller Wassermaxx.

kolsyremaskin

Vi dricker idag mer kolsyrat vatten i form av t ex sodavatten, vichyvatten, Ramlösa och Loka än någonsin. De stora läskföretagen tjänar massor av pengar på att saluföra buteljerat bordsvatten till alla kolsyrefantaster runt om i Sverige – och resten av världen. Det är en gigantisk industri. Tyvärr får både våra plånböcker samt vår miljö betala ett relativt högt pris för de underbara bubblorna i vårt soda vatten.

Transporterna av vatten och läsk bidrar med en mängd avgaser som naturen inte kan bryta ner på ett effektivt vis och rätt så kvickt så förorenas vår luft och vårt vatten med en mängd giftiga avgaser. Lägg till allt avfall i form av flaskor samt burkar som aldrig pantas och man inser kvickt att det innebär en del lidande för att vi ska få vårt vatten som vi vill ha det – med kolsyra samt lite smak.

I Sverige har vi tillgång till mycket vatten, och det är av enormt hög kvalitet. Det är få länder förunnat denna skatt som vi allt för ofta tar förgiven och till och med glömmer bort. Man rekommenderar en vanlig individ att dricka mellan 1-2 liter vatten om dagen, och då dricker vi mycket hellre soda vatten eller smaksatt bordsvatten istället för vanligt, slätt kranvatten.

Idag kan man dock kombinera dessa två! Man behöver inte göra avkall på sina älskade bubblor och den goda smaken endast för att man önskar skydda miljön eller spara några slantar. Om man investerar i en kolsyremaskin så har man tillgång till vilken typ av vatten man vill, när som helst, dygnet runt. Man slipper därutöver släpa tunga flaskor vatten från affären och kassar fyllda med pantburkar tillbaka. Det bästa av allting är att man dessutom bidrar till en renare värld. Man har helt enkelt allt att vinna.
Loka samt Ramlösa är två exempel på företag som gör gott, smaksatt bordsvatten och säljer enormt fint ute i handeln. Ifall man köper hem lite olika bordsvattenaromer från t ex Aga alternativt Aromhuset, så kan man smaksätta sitt vatten med den stora fördelen att man personligen kan avgöra precis hur mycket smak man vill ha i och att man kan göra sina egna favoritblandningar som eventuellt inte finns tillgängliga i de färdiga flaskorna.

En ny sodastreamer kostar mellan 500-2000 kronor – i runda slängar – och kommer vanligen med samtliga tillbehör man behöver för att komma igång att göra sitt eget sodavatten. Det är alltså själva kolsyremaskinen, en gaspatron med kolsyra i och en alternativt ett par PET-flaskor. Köper man ett paketerbjudande för lite extra pengar så får man stundtals med smakprover eller andra extra komplement.

Så om man vill göra en insats för både sig själv och miljön så är det kanske en idé att investera i en kolsyremaskin. Man får därtill sitt soda vatten exakt så som man vill ha det.