Kan kryddat bubbelvatten göra dej fet?

Samtliga innehar hört om att det är livsnödvändigt att få nog med vatten att dricka.

Människor kräver extensiv mängder återfuktande vätskor för att våra kroppsfunktioner ska fungera adekvat, men de större folk tycker möjligheten att dra i sej mugg eller glas efter att bägare med totalt smaklöst vatten är jättejobbigt, i synnerhet är det så i de länder vari vatten ej är någon bristvara som i Sverige.

bubbelvatten smakersodastreamsodastreamer kolsyrat vattenbubbelvatten

Flera människor vänder sig till mer spännande drycker, som kolsyrat mineralvatten för att uppfylla sina rekommenderade muggar med vätska per dag.

Men stämmer ryktet om att ett lyx att denna dryck ej är så hälsosamt som man skulle kunna ana?

Kan det kanske till och med framkalla viktökning?

Låt oss ta en titt på effekterna av Karboniseringen

Jo, ryktet om att karboniserat vatten minsann kan orsaka uppsvälldhet samt viktökning är totalt lätt falskt, så man man vara totalt lugn och fortgå dricka smaksatt karboniserat bubbelvatten.

Att kolsyra är ofarligt.

Att placera kolsyrade bubblor till vatten alternativt läsk, vari gasen infunderas i vätskan är ofarligt för människans ämnesomsättning.

Därjämte kan kolsyragasen verka totalt tvärtom att du känner dig mätt fortare och detta skulle minsann kunna bidra till dina ansträngningar att bantningen.

Men låt oss eftersöka den reella viktboven

Men när bubbelvatten i sej är helt ofarligt samt möjligen bra för din hälsa, dricker de flesta folk ej det i sin fräscha form.

Vanlig dricka har en ansenlig och avskyvärd antal socker och kalorier.

Även lightläsk, med inget kalorier per dos har potentiellt farliga aspartam sockersubstitut.

Det finns ett litet antal smaksatta drycker som är en del bättre, man måste helt lätt själv kontrollera dryckens natriumhalt och typ utav sötningsmedel för att avgöra om drycken kan vara ett hållbart val till den vanliga läsken.

För när fel tillsatser blandas i kolsyrade drycker, kan det framkalla verklig samt ganska bastant viktökning.

Men visste man detta?

Coca Cola som är världens största fabrikant utav läskedrycker och största märke i Sverige uppger på sin hemsida att deras läskedrycker består av lika mycket socker som naturlig fruktjuice.

Det kan agera vilseledande, men är (givetvis listigt valt utav dem) för Livsmedelsverket fick ge dem korrekt i att ren fruktjuice består av lika mycket socker som läsk.

Man gillar att en ask Coca Cola har kolhydrater som motsvarar omkring tio sockerbitar.

Skillnaden, som Coca Cola talar tyst om är apelsinjuice innehåller “goda” vitaminer och mineraler som fattas totalt i Coca Cola.

Dricker man 2, 5 dl juice av apelsin eller äpple, eller en flaska Mer, får man i sej motsvarande

7, 5 sockerbitar. Omräknat till 33 cl blir det 10 bitar. Dito innefattar för ett glas Oboy, som består utav kaffegrädde samt 4 teskedar chokladpulver.

Också i kaffegrädde med tillsatser

En milkshake på McDonalds ger kolhydrater motsvarande hela 19 sockerbitar!

En burk energidryck av märket Red Bull skänker dej ej bara vingar, utan också åtta sockerbitar.

The Bottom Line

Om man idag önskar dricka bubbelvatten för att njuta utav dess skojig, brusande konsistens kan det vara en klart nyttig bruk att smaksätta det med sockerfria aromer – som inte orsakar någon viktökning.