Drick läckert smaksatt vatten på jobbet

Alla vet vi att vatten är väsentligt för vår överlevnad. Människokroppen utgörs till omkring 60-80 % av vatten och vätskenivån måste fyllas på mycket kontinuerligt då den hela tiden sjunker när vi går på toa, svettas och till och med andas. Jorden vi bor på består till övervägande andel vatten och kallas i folkmun «den blå planeten» – av precis denna orsak.

När vi befinner oss på jobbet – vilket för de flesta av oss innebär en stor del av dagen – så är vi ofta för upptagna med våra arbetsuppgifter för att minnas att fylla på vätskenivån tillräckligt mycket. Kanske stressar vi, vilket sannerligen medför att vi förbrukar mer vatten, och många är vi som tar till kaffe när vi känner tröttheten smyga sig på.

kolsyremaskin

Trötthet, matthet, slöhet, försämrad fokusering och lätt huvudvärk är ofta indikationer på något så lättbotat som vätskebrist. Även intag av just kaffe – drycken vi antar ger oss energi – leder fort till vätskbrist då det är vätskedrivande, och får på så vis motsatt verkan i det långa loppet. Om man inte dricker tillräckligt med vatten så blir man även mer mottaglig för sjukdomar och virus så att se till att vätskebalansen hålls skänker goda effekter på både lång samt kort sikt.

Detta börjar Sveriges uppdragsgivare få upp ögonen för och allt fler låter installera vattenautomater på jobbet. En vattenautomat är mycket mer inbjudande än en ordinär kran i ett trött litet fikarum. Moderna vattenautomater serverar måttligt kylt, friskt, krispigt vatten hela dagen lång och plötsligt blir det ett nöje att gå och fylla på vätskenivån med jämna mellanrum.

Flera av dagens vattenautomater har två kranar, en med vanligt slätt vatten och en med kolsyrat. Det kolsyrade vattnet skänker flera en ytterligare känsla av uppfriskning då det sticker härligt i mun och hals. Det är enbart att se till handeln så är det uppenbart att vi svenskar minsann har lärt oss att älska våra bubblor.

En annan tydlig trend när det gäller vatten är det enorma engagemang vi svenskar har fått för smaksatt, kolsyrat vatten. I inget övrigt land i världen dricker man så mycket bubbelvatten med smak som här och utbudet som finns är jämförelsevis stort. Vi gillar smak och läskande bubblor, men vill hitta hälsosamma alternativ till sockrig läsk.

Gert Strand AB säljer aromer för kolsyrat vatten genom varumärket Aromhuset sedan en tid tillbaka. De är fria från både socker samt sötningsämnen, men är på samma gång rika på smak. De har blivit enormt populära bland privatpersoner och kan blandas i både köpt kolsyrat vatten och hemkolsyrat. Det finns ca 20 olika smaker, alla utförligt framtagna och avvägda.

Nu släpper Aromhuset sex av de populära smakerna i ny flaska. Den nya flaskan är avsedd att användas ihop med de vattenautomater som nämnts tidigare i texten. Flaskan rymmer mycket mer än sin föregångare – hela 270 ml, mot de andras 30 – och är utrustad med en särskilt framtagen pump. Denna pump gör doseringen busenkel – ett pumptag för en vanlig 150 ml-plastmugg och 3-4 pumptag för att smaksätta en halv liter bubbelvatten.

Med hjälp av Aromhusets smaker vid vattenautomaten på jobbet blir intresset för små, regelbundna vattenpauser ännu större, vilket bidrar till såväl härlig atmosfär som höjd prestationsförmåga samt hållbar välbefinnande hos samtliga som arbetar.