Billig läsk trots frånvaron av Sonjo läskkoncentrat

Att producera egen läsk är dels mindre kostsamt och dels nyttigare. Har man endast en sodastreamer eller annan form av kolsyremaskin så kan man med läskkoncentrat producera god läsk. Om du brukade använda Sonjo läskkoncentrat så kanske du omedelbart är rådvill. Hur kan du tillverka billig läsk med samma goda smak? Oroa dig ej! Det finns smarta lösningar som till och med är godare…

essenser

Gör riktigt bra läskeblask utan Sonjo läskkoncentrat som inte längre finns

Du kan ännu skapa bra läsk för det går att göra hemläsk med koncentrat från Aromhuset, hela sortimentet finns på allt-fraktfritt.se. Om du vill handla läsk online så är detta den bästa lösningen för du får ett koncentrat som du kan mixa i kolsyrat bordsvatten för att få en roligare dryck.

En del eventuellt upplever en aning nostalgi och anser att det är bra synd att Sonjo gick ur tiden medan andra ser att detta rentav inte gör någon större skillnad. Man kan ju faktiskt också smaksätta det kolsyrade vattnet med aromer som är fullständigt utan socker för att få riktigt nyttig samt god soda. sodavatten

Vilken smak är den ultimata då man utför egen läsk?

Det finns somliga smaker som närapå alltid fungerar då man gör sin egen läsk. Cola är ett exempel på detta och även bärsmaker. Det här är smaker som gör att man får läsk som absolut smakar läsk och det är viktigt. Sockerdricka, fruksoda, Champis, Julmust, Grape tonic och andra ursvenska smaker är riktigt bra.

Eftersom att man får så billig läsk då man köper koncentrat och blandar själv så kan man gott testa en aning annorlunda smaker och det I synnerhet när man handlar online och får bra priser. Det kan ju likaså vara så att man tycker lite olika och då kan det vara bra att ha lite olika smaker hemma så att allihopa blir glada.

Hälsosam dricka då du gör den själv hemma med kolsyremaskin

Faktum är att det kan bli nyttigare med läsk som man gör hemma fastän koncentraten kan rymma något lite socker. Flertal gånger så rör det sig om mindre socker än det som finns i vanlig läsk. Aromhusets läskkoncentrat doseras 40 ml (varav det mesta är smakämnen) till 1 liter kolsyrat vatten. Köpt läsk består av ungefär 10% socker, 100 gram litern.

Då man varierar med Aromhusets Zero läskkoncetrat som är helt utan socker så kan man också dra ner på läskkonsumtionen. Barn tycker ändå att det är trevligt att dricka bubbeldrycken och de klagar inte på att det ej varje gång är lika sött. Det blir nyttigare samt roligare att dricka läsk då man gör den hemma med en kolsyremaskin.

Det finns massor märken på läskkoncentrat men enbart Aromhuset verkar ha fått reda på smaken. Det kan bero på att deras fabrikschef varit bryggmästare på Pripps samt att de tillverkade läskkoncentrat rdena på 80-talet när de första sodastreammaskinerna kom.

Emellanåt kan man ju välja att intaga det kolsyrade vattnet precis som det är och då man väljer att använda mindre av koncentratet så räcker det längre. Det är således väldigt fördelaktigt att åstadkomma egen läsk med tanke på den enorma frihet man får.