Aqvia kolsyremaskin skänker bubblor till alla

Aqvia AGA är det stora gasföretagets satsning på kolsyremaskiner för hemmet. Den första Aqvia kolsyremaskinen introducerades år 2008 och heter Aqvia Exclusive. Den designades med stor omtanke av den erkända designern samt färgexperten Eva Lilja, som tidigare har samarbetat med storheter som IKEA och Alcro. Man ville erbjuda den nordiska befolkningen en attraherande kolsyremaskin som kunde få stå framme i köket alltid, utan att besvära med anskrämlig design.

bubbelvatten smakeraqviasodastreamer mineralvattenbubbelvatten

Eva Lilja tog fram Aqvia Exclusive med stilren, skandinavisk form i dämpad rostfritt stål som dessutom fick en specialbehandlad area för att man skulle slippa irriterande fingeravtryck. Sedan valde Lilja fem färger – crème, svart, lime, brunt samt brandgul och färgsatte kolsyremaskinerna med dessa. Man har nämligen chans att välja sin Aqvia AGA kolsyremaskin efter vilken kulör man föredrar.

AGA var oxå måna om att den kolsyremaskin man skulle offerera den kräsna nordiska befolkningen inte blott skulle hava attraherande och överlagd design, men oxå vara lätt samt smidig att använda. Detta lyckades man oxå med, man fyller en butelj med vatten, skruvar fixerad den på maskinen samt trycker på en knapp – et voila! – man har perfekt kolsyrat mineralvatten på mindre än en minut.

Idag har man med konceptet Aqvia AGA tagit fram ytterligare en modell på kolsyremaskiner, denna heter Aqvia Balance samt har avvikande färgsättning. Både Exclusive samt Balance funkar med samma tillbehör, vilket kan vara praktiskt om man känner för att byta ut maskin eller kanske ha ett par stycken i samma hushåll.

När man köper en Aqvia AGA kolsyremaskin så får man i regel både flaskor samt en gaspatron på köpet så att man kan bege bo samt kolsyra sitt vatten genast. Man kan också anskaffa till essenser samt koncentrat för att smaksätta sitt kolsyrade vatten, även dessa finner man inom samma idé. Aqvia har hittills släppt tre cider essenser och sju smaker för bordsvatten.

Vill man göra sin egna läsk så finns det läskkoncentrat att anskaffa från det välkända märket Sodastream, men Aromhuset, som redan sedan tidigare har varit känt för sina goda och kalorifria smaker för bordsvatten, erbjuder nu oxå ett brett selektion av läskkoncentrat – hela 14 smaker, däribland ett litet antal som är totalt sockerfria. Ett övrigt företag som oxå saluför läskkoncentrat är Sonjo.

Med en kolsyremaskin hemma har man alltid access till bubblande fräscht vatten och när kolsyrepatronen tar slut så lämnar man in den hos sin återförsäljare samt köper en ny till reducerat belöning. På så vis slipper man en massa tomma gaspatroner att återvinna samt dessutom sparar man en liten slant varje gång.

Om man anser mycket om kolsyrade drycker, antingen blott rent vatten alternativt kryddad bubbelvatten alternativt läsk, så är det totalt klart en smart penningplacering att anskaffa en egen kolsyremaskin. Dels är det avsevärd bättre för miljön om man slutar anskaffa tunga flaskor från butikerna, flaskor som har rest – i flera fall – långväga i tunga lastbilstransporter. Dels är det snällare för ryggen som slipper bära dessa tunga flaskor från affären ständigt samt slutlig men inte åtminstone så är det helt klart snällare mot plånboken. Vårt rena, fixa kranvatten är nästan avgiftsfri och när man väl har en kolsyremaskin så kan man kolsyra opp till 60 liter vatten före det är dags att byta ut gaspatron.

En Aqvia AGA kolsyremaksin är en penningplacering för både nutid samt futurum.