Aqvia bubblar ditt vatten

Aqvia är namnet på dom kolsyreprodukter som det stora gasföretaget Aga står för. Det var år 2008 som man lanserade den idag väldigt poppis kolsyremaskinen Aqvia Exclusive vilken man hade lagt ner stor omtanke på att göra både attraherande, lättanvänd och miljövänlig. Man hade anlitat den kända formgivaren Eva Lilja, som förut samarbetat med andra stora affärsverksamhet som IKEA samt Alcro, för att formge samt välja färgsättning på de fem olika modellerna av den effektiva kolsyremaskinen man tog fram.

kolsyrat bordsvatten smakerkolsyrat vatten essenserbordsvattenaromerläsk syprupkolsyrat vattensodavattenbordsvatten

Eva Lilja valde omsorgsfullt ut de fem färgerna som idag finns på Agas Aqvia kolsyremaskiner och färgerna blev bäckmörkt, crème, brun, brandgul och lime. Det finns en färg här som matchar i varje hem! Det är självklart bara en del av Aqvia kolsyremaskin som har kulör, resten är gjort i specialbehandlat, rostfritt stål som inte låter sig fläckas av osmickrande fingeravtryck.

I Sverige finns ett av världens renaste vatten direkt i kranen och det njuter vi givetvis av igenom att kunna hälla upp ett bägare kyligt vatten samt dricka direkt utan att bekymra oss för några obehagliga konsekvenser eller märkliga bismaker. Vi skulle emellertid kunna njuta ännu mer av detta, samt begagna det till både kolsyrat mineralvatten och dricka genom att använda en kolsyremaskin.

Fördelarna med en egen kolsyremaskin är många. I längden blir det mycket billigare att göra sin egen dricka och sitt eget bordsvatten, men investeringen gör oxå att man slipper släpa med sej en mängd vatten hem från affären, vatten som vi ju, som sagt, har nästan avgiftsfri hemma i kökskranen. Den tredje avgörande faktorn handlar om miljön. Transporter av vatten samt läsk sliter enormt på miljön, igenom att stora, tunga lastbilar leverar dessa drycker över hela Sverige, Europa samt världen. En egen kolsyremaskin är ett nymodigt alternativ som passar alla från ensamstående till barnfamiljer.

När det gäller aromer av bubbelvatten så finns det idag en lång rad olika alternativ. Dels kan man välja att krydda sitt vatten med bara smak, i elegans med Ramlösa och Vichy Nouveau. Detta passar alla som vill dricka kalorifritt vatten. Aromhuset säljer 20 olika smaker för bordsvatten, alla med exklusiv och tydlig smak, men helt fria från både sötningsmedel och socker. Aqvia gör också smaker för bordsvatten, med har ett mindre sortiment.

För läsk är riktiga läskkoncentrat godast, ehuru det går att göra läsk med saftkoncentrat oxå. Det kommer fler och fler läskkoncentrat samt idag kan man hitta både de med full sockerhalt, minskad sockerhalt samt totalt sockerfria varianter. Alla är emellertid söta – såklart.

För att ens vatten skall kunna kolsyras behövs en gaspatron och när man handlar en ny Aqvia kolsyremaskin så får man alltid åtminstone en patron på köpet. När den är slut, vilket den är efter att man har kolsyrat upp till 60 liter vatten, så kan man lämna in den hos sin återförsäljare mot en ny till ett reducerat pris. Aqvia kolsyrepatroner är på så vis bäst för både miljö samt plånbok.