Varför ska jag ha en valphage?

Jag är i hemmet ständigt och valpen kan vara med mig?

Detta är en riktigt bra be om något, följ mig medan jag förklarar!

Det korta svaret – en valphage som används på rätt fason, kan vara en livräddare för valpar samt kan oxå skänka dej lugn att kunna att din puppy är på ett säkert ställe, när man är inte tillgänglig alternativt borta!

Ett utav de långa svaren – och detta kan agera ta vägen en del runt, men läs följande text noga – detta är jätteviktigt när man föder upp en liten hundvalp alternativt flera.

Detta är baserat på mina mångåriga erfarenheter och bakom är också några utav de sorgliga historier ett litet antal andra valpägare har delat med mig under åren.

För att framgångsrikt ta upp en liten puppy till en frisk vuxen, behöver du undvika att din hundvalp får hypoclycemia (lågt blodsocker) så mycket som genomförbart.

Du kanske ej kan undvika alla hypoglykemiska episoder, särskilt om detta är din första hundvalp samt du försöker bilda dig skillnaden emellan en liten valp samt en större – men jag antar absolut att det är angeläget att du innehar så få perider med liten mängd blodsockerepisoder som möjligt.

En valphage stöder dej att klara detta.

Om du ej är bekant med hypoglykemi hos valpar, blott för att summera – långt ned blodsocker händer när dina valpars “kaloriintag ej kan hålla jämna kliv med sin kaloriförbrukning”.

Bristfällig kvalitet på födoämnen, de tar för stora tuggor när de äter, alltför distraherade för att konsumera, för mycket motion, springer, leker samt studsar överallt istället för att spendera en del av sin dag i en valphage nära dig, ej nog vila och sömn, mycket av kinkighet eller gråt för att de är ensamma, frossa när det är kallt eller flämtande när det är varmt – allt raderar välbehövlig energi från den lilla anatomin.

Ditt jobb under de första månaderna är att se till att frågor som dessa inte blir till några problem alls.

Detta är en av anledningarna till att valpar inte är lämpliga allmän, och hurså det är angeläget att man letar dej den tid man är gärna att satsa, samt den behandling och stöd man är gärna att ge din puppy var dag av ditt liv!

Före man tillverkar beslutet att handla alternativt ta till bostaden en!

Så nu att replikera din be om något oerfaren – hurså ska man en valphage eller dylik fristad för din puppy?

Eftersom en valphage skänker allt det nödvändig ovan:

En säker plats, vari din lilla puppy kan vara säker även utan tillsyn.

Utan från skador samt olyckor, samt vari det ej kommer att hamna i trånga utrymmen vari den inte borde vara i, när man ej tittar på.

Små valpar passar in i de minsta utrymmen man kan grunna sej – samtliga skrymslen och vrår man antar att de ej kunde anlända in – anta åter – de kan samt ges de chans, kommer de!

I en valphage kan valpen vara var man än är, när du gör dina vanliga sysslor och ännu vara i en säker miljö.

Man kan famna, kela och älska den, man vill bara inte chansa att du trampar på den, springer ut alternativt gömmer sig.

Och förresten – valpar känner till aldrig själva när de ska avbryta i god tid!

Valpar kan busa tills de somnar, glömmer att inta alternativt dricka, och efter att krascha en timme alternativt ett par senare.

En valp kan umgås och vara med dig – bara ej hela dagarna.

Tills valpen är någonstans i 6-7 månader intervallet, skall man bearbeta det som en mänskligt spädbarn med måltider schema / vila / sova perioder, och efter det att den nått den åldern – ska du ännu behandla det med stor hänsyn när det innefattar storleksbegränsningar, kalorier nivåer och säkerhet.

Detta var lite kort om varför du ska en valphage till din nya familjemedlem, men det är många fler anledningar hurså det är bra med en ordentlig valphage, bland andra när man önskar att din puppy alltid ska känna sej trygg samt när du skall träna din valp att bliva rumsren – men det är att andra avsnitt.