Rengöring och desinfektion av valphage

Oavsett om du köpt en använd valphage i behov utav en bra rengöring, eller det är dags att rengöra din nyinköpta så blir det ett fall utav utav skrubbning, men nyare valphagar är oftast enormt lätt att feja och desinficera.

Vi får antagligen hoppas att du inhandlat en valphage med ordentligt plastgolv och noll annat eftersom de är lättare att hålla tvättad samt desinficera.

Att rengöra dessa är mycket enkel – plocka ut alla leksaker och övriga fixa grejer, dammsug ut matrester och tidningsbitar alternativt om du brukat strö samt glöm ej att dammsuga på kanterna.

Torka golvskivan med en våt svamp alternativt ett litet antal våtservetter baby.

Skaka ut, alternativt dammsug, tvätta och byt sängkläder.

En eller två gånger i veckan är allt som behövs för en väluppfostrad valp, som fungerar bra med sin potträning.

Du ska gallra ut kiss samt bajs dagligen från lådan och kassera det.

När man nyttjar pudra av en god kvalitet [läs om potträning i separat inlägg för mer information] kan man bara gallra ut hela innehållet en gång var 10-14 dagar – en del avhängig på storleken på valpen och lådan.

Självklart om man använder ark under träningen eller andra material, måste man dränera dessa dagligen alternativt flertal gånger om dagen, om det krävs.

Om man har köpt en använd valphage vari den förra ägarens hundvalp eller valpar har satt tassavtryck med torkat bajs så behöver den rengöras och om vädret medger, innan man bär in den tvätta utav den med assistans utav en trädgårdsslang.

En bra spolning får vanligtvis dän den värsta smutsen, spraya med en lösning utav blekmedel och diskmedel om det är en rostskyddad valphage annars använd blott tvättmedel om det är en tygklädd inhägnad.

Låt skummet sitta samt avvika i en del och vid behov ta en svamp eller skurborste till hjälp.

Skölj utav redigt, vänd opp och dra ner på valphagen för att dropptorka.

På en tygklädd inhägnad kanske man önskar använda ett desinfektionsmedel, spruta med Lysol aerosol, som allmänt ej bleker samt förstör tyget.

Klart!

Tar allt som allt 5 minuter, kanske 10 minuter för en riktigt besudlad.

Om det är genomförbart låt allt lufttorka i solen under en timma eller så – solsken är en naturlig bakterie / smittämne mördare och de luktar bra därefter och är redo att användas så inom kort det är torrt.

För att vara säker skall man behandla alla begagnade lekhagar eller en som innehar förvarats eller ej används på ett tag med mer djupgående rengöring och desinfektionsmedel.

Man vill inte utsätta din nya lilla valp för okända bakterier, mikroorganismer eller övervintrande insekter och spindlar.

Jag rekommenderar att du tillverkar en grundlig rengöring som procedur minst en gång varannan var tredje vecka, ehuru valpen fungerar gör bra med potträning och stå sig sin plats ganska fläckfri.

Detta kommer att försäkra dej bland andra att du inte får mögel problem som utvecklas eller mikroorganismer byggs opp på grund av vattenspill, tappade foderbitar, födoämnen alternativt skräp som hamnar i skrymslen och vrår.

Plus att det håller din valphage att lukta gott det tittar på fint och fräscht ut.

Vi handlar ej våra valphagar begagnade utan har hittat jättebra samt mycket flexibla till bäst pris därjämte på www.allt-fraktfritt.com