Hundburar i bilar är alltid det säkraste valet för en hund innehavare

Om du vill undankomma onödiga händelser som kan anlända din väg under tiden av en bilresa tillsammans med din hund, så är hund burar det säkra valet.

Det finns ett antal hundprodukter som kan vara bra att köpa om du har en hund och en av dem är just en hundbur.


Fraktfritt och prisvärt – Hundburar

Många tänker säkert att det är onödigt att skaffa en transport bur för sin hund, att det kan antagligen istället vara independent och sitta t.ex. i baksätet.
Detta är ett fel som många hundägare gör, att låta hunden vara fri i bilen är en dålig lösning som kan leda till något man helt enkelt inte komma att vara redo för.

Hund burar är den bästa lösningen för resor i bilen och orsaken är naturligtvis själva säkerheten för dig samt din hund. För om det skulle bli av en olycka att ni kanske krockar när ni är ute och reser i eder automobil med er hund.

Så kommer hunden att absolut befinna sig i ett chocktillstånd samt eventuellt vara defekt. Det som kan hända är att den skadade och/eller chockade hunden kan bli enormt aggressiv, det det kvittar om hunden var snäll och behändig före olyckan.

Det kan även hända att innehavare är skadad och avsvimmad och räddningspersonalen försöker assistera personen men har bekymmer att göra sitt jobb snabbt tack vare en argsint hund som står i vägen.

Det kan även hända att hunden kastas ut vid krocken samt medans man är medvetslös, lämnar den platsen och virrar dän utan att få veterinärvård som den absolut behöver.

Det finns flertal scenarier som kan hända samt exakt därför bör man vara beredd och hava en sorts transportbur för som hund.

Vad man ska fundera på vid valet av hundburarDet finns flertal hund artiklar man kan välja emellan, men det man bör kolla när man söker en verkningsfull bilbur, är att hundburen har en stabil byggnad som klarar av belastningar som en olycka kan framkalla.

När du söker en transportbur för din hund kan du även kolla om produkten har blivit krocktestad, det brukar även stå om vilka belastningar som exakt dem hundburar klarar av.

En extra element som kan vara till enorm assistans vid en olycka är om den hundbur som säljes har en evakueringslucka i fronten. Detta betyder att vid en haveri om du har blivit t.ex. påkörd bakifrån och har besvärligt att öppna bakluckan, så kan du lätt fälla ned baksätet samt ta ut din hund igenom evakueringsluckan.

Ni som ska anskaffa hundburar kan lätt hitta att dem passar till de flesta kombimodeller, eljest är det bara att få en skräddarsydd hundbur.

Det finns valet av enkelburar och dubbelburar. En enkelbur tar ca opp hälften av din bils baggageutrymme, medan en dubbelbur tar opp hela. En dubbelbur har oftast en lösbartag mellanvägg, som kan vara stor favör om du har en storväxt hundras.

Under de senaste åren har det designats nya stabila, reglerbara hundburar, dessa kan lätt regleras i både längden samt bredden samt det brukar inte spela någon roll vilken bilmodell du äger.

Det finns olika sajter online tillgängliga som saluför hundburar, t.ex. finns följande, där kan du finna de senaste bland hundburar ute på marknaden frakt fritt.